A tres quarts de quatre d'aquesta plujosa tarda he rebut una trucada al telèfon fixe, en despenjar, una senyora que m'ha dit que trucava de Cultura3 o això m'ha semblat entendre, m'ha començat a entabanbar amb el rotllo panfletari de la independencia a punt d'assolir, de l'Espanya ens roba 16 mil milions l'any amb les balances fiscals, etc etc. L'he tallat, en primer lloc per que aquest grup te a veure amb Sapiens i segur que em volien vendre alguna cosa, i en segon per què ja n'estic fart d'aquesta historia. Espanya no ens roba, aqui si de cas qui roba o qui ha robat han estat entre altres il·lustres patriotes Felix Millex, Montull, Jordi Pujol i familia i altres indignes servidors de la patria, altra cosa seria dir que el Govern de torn de l'Estat espanyol, no redistribueix equitativament tots els diners que per compte seu recauda la Generalitat, lo qual és cert, llàstima que nomès ens n'hem recordat quan la crisi i que de fet sembla que la xifra estaria més aviat reduida a 3 o 4 mil milions, i encara aqui hi ha discussions sobre la manera de calcular-ho. El mateix Conseller Mas Colell no ho te clar.
La senyora que m'ha trucat de cultura 3, m'ha comentat que no podiem seguir sota el jou l'imperialisme Espanyol. Cony! li he dit, nosaltres tambè ho som d'imperialistes, que és sino el concepte Països Catalans, i pensi que els espanyols més que imperialistes son annexonistes, mentre que nosaltres si que anem amb ínfules pancatalanistes que tant ens han allunyat del país valencià entre altres.
Finalment la senyora ha desistit, si em volia vendre alguna cosa no li ha sortit bé, i em quedo amb el comentari final que m'ha deixat, una autèntica perla: Quan Franco, jo ja era independentista, el que pasa es que no es podia dir, després no feia falta car tot anava bé, i ara ho soc de nou per què ens estan robant i prenent les llibertats.... Bingo! no es la indepe és la crisi, i això ja se sabia, és alló de la trucada de l'acudit: escolti: és el partit comunista? -si. Sóc Lopes, donim de baixa que m'ha tocat la primitiva,
Senyora, li he dit, sap: el que més ens diferència als catalans dels espanyols es que som igual que els espanyols, nomès que ells són més, i per què tenim la puta mania de perdre totes les comteses, i per això estem com diu vostè ocupats, ocupats en foteses i perdent el temps en comptes d'intentar Governar-nos d'una manera practica i eficient, o d'intentar rebaixar aquest expoli, i compte! cert és tambè que a l'altra banda tenim el que hi tenim, o sia un ermot d'indigents mentals com és el Pp, però és que amb els d'aqui anem del mateix pal, amb una certa patina d'intelectualitat pero sense cap aldarull, o sia que mès o menys, a una altra banda i l'altra hi ha el mateix bestiar innocu, la mateixa massa amorfa, i ni amb uns ni amb altres es pot anar  gaire lluny o enlloc. I si ara, a més a més, la decisió depén de quatre pocasoltes eixelebrats com la CUP, que no toquen ni quarts ni hores ni de peus a terra, o dels fum fum fum de C's, anem camí del pedregar.
No li he penjat el teléfon, ni l'ha penjat ella, simplement, sense fracturar-nos hem donat per acabada la breu però intensa xerrada. Per que aquesta és una altra, aqui no s'ha fracturat res com a societat, nomès Messi i Iniesta i això si que és greu. Hi ha la divisió que sempre hi ha hagut i hi ha en totes les societats, dreta esquerra, demòcrates o republicans, PP PSoe, CDC PSC, la resta una mentida repetida mil vegades per que sembli certa.