Xavier García Albiol ha afirmat que "voler saltar-se la legalitat d'un país és propi de repúbliques bananeres i de dictadors que es creuen que poden modular les lleis en funció del que els interessa a ells i sinó els va bé se les salten a la torera". El cap de llista del PP per a les eleccions del proper 27 de setembre ha fet aquestes declaracions en resposta a Artur Mas per la seva valoració de la proposta de reforma del Tribunal Constitucional. "És sorprenent el que passa a Catalunya i amb els dirigents catalans que els alarma que es reguli perquè es compleixin les sentències", ha remarcat. 
No deixa de ser curiòs que sigui el nostre Govern el que hagi de respectar la legalitat, mentre són ells els que canvien les regles del joc segons els seus interessos. I de tant canviar-les canvien el joc i tot. L’exalcalde de Badalona va dir que amb aquesta reforma exprés i sectària “s’acaba la broma”, i ho diu un exalcalde xenòfob, populatxero, lerrouxista i més istes, que de fet ha estat un alcalde populista, ell si que ha estat un alcalde bananero, i així li ha anat.
Als dirigents catalans Sr. exalcalde no els alarma que es reguli sinó com i de quina manera es regula segons convé als interesos del seu partit, passant-s'ho tot pel folre i a més a mes fent el ridícul. Haurien de saber que no calia fer una reforma grotesca com aquesta que han perpetrat, el TC ja té els mitjans suficients per si es produis una DUI, i actuar, a instancies del Govern clar. Pero aquest govern d'inùtils entre els inùtils, s'ha entestat en atiar l'espantasogres. I és que els seus no aprenen Sr. exalcalde. Deia Ciceró que tots els homes poden caure en un error, però nomès els necis hi perseveren, i li asseguro que els senyors del Govern del seu partit, perseveren molt, són dignes de figurar a la Conxorxa dels necis.