El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputats el president de la Generalitat, Artur Mas, a l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega, ia la consellera d'Educació, Irene Rigau, per la consulta sobre la independència del 9 de novembre. En un 'auto' recollit per Europa Press, la Sala Penal del TSJC ha citat a Mas el dijous 15 d'octubre i dos dies abans, el dimarts 13 d'octubre, a Ortega i Rigau. El TSJC també ha cridat a declarar el dilluns 19 d'octubre a cinc testimonis que havia sol·licitat la Fiscalia. La Fiscalia catalana es va querellar contra els citats per ordre de la Fiscalia General de l'Estat, arran d'una denúncia de Mans Netes, tot i la negativa de la junta de fiscals a Catalunya.

Això de la Justicia Espanyola em segueix fascinant  i com deia l'exalcalde Pacheco, 'és un cachondeo', no  es molesten en preguntar-se com es financia Manos Limpias, absolen Billy el Niño de les seves tortures adduint que els seus crims han prescrit, nomenen jutges afins al Pp per jutjar el cas Gúrtel, o deneguen la indemnització als de la talidomida al·legant defectes de forma i adduint la seva prescripció, retrasen judicis anys i panys sobretot si s'ha d'indemnitzar algu, però amb Mas s'han donat pressa, i a més ja ho varen filtrar la setmana passada a alguns mitjans de la caverna afins. Tot molt net, polit i democratic. Marca Espanya 100%.

Decididament, aquesta no és la millor semana en la vida política d'Artur Mas. Menys mal que sembla ja se li acaba el patir en aquest sentit.