ÚLTIMS ESCRITS
latest

dissabte, 10 d’octubre de 2015

INTXAURRONDO, 'LA SOMBRA DEL NOGAL'


La matinada del 26 de novembre de 1985 van ser detinguts, cada un a casa seva, Mikel Zabalza, la seva nòvia, el seu cosí i Ion Arretxe, autor d'aquest llibre, un testimoni novel·lat del pas d'un jove estudiant d'art per la sinistre caserna de la Guàrdia Civil d'Intxaurrondo, barri de Donosti/Sant Sebastià (Guipúscoa).

Tot i que no es coneixien entre ells, la Guàrdia Civil els acusava de pertànyer al mateix comando d'ETA i els responsabilitzava de la mort, feia tot just unes hores, de dos militars i d'un guardia civil als voltants del Port de Pasajes. Tal i com ens explica Ion Arretxe amb una prosa senzilla i descarnada, res més treure-li del llit el van portar a la muntanya, l'embutiren en dos sacs de plàstic dels que es fan servir per treure runa, el van embolicar amb cinta d'embalar com a una mòmia i el van interrogar ficant-li el cap, una i altra vegada, en l'aigua d'un riu ...  legir més: aquí
« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. Detrás el Galindo, los Gal y Felipe..(El 25 de septiembre de 1985, son asesinados por los GAL en un bar de Bayona cuatro presuntos etarras)
  Los servicios del Estado son cloacas.

  ResponElimina
 2. si Miquel, mani qui mani, no importa.

  ResponElimina
 3. EL TERRORISME D'ESTAT ES TERRORISME?...SEMBLAR SER QUE ES...PATROTISME¡¡¡

  ResponElimina
 4. és terrorisme Oliva, el pitjor terrorisme.

  ResponElimina