No és patrimoni de l'actual Govern d'Espanya, l'actitud s'extèn a tots els nivells i no tan sols polítics, l'important, no és el que facis si no el que dius que fas que no té res a veure amb la realitat, que en realitat és el que voldries haver fet, o el que hauries d'haver fet. Però això no té cap importància, el que és important és negar la major, la menor i la derivada, distorsionar la realitat del que has fet pel que hauries d'haver fet, i sense immutar-se, sense enrojolir de vergonya, ah! i donant sempre la culpa a l'altre. 

Un clar exemple el tenim amb l'impresentable portaveu del Govern Espanyol Rafael Hernando (em nego a escriure senyor, no ho és) que sense immutar-se, amb tota la barra del món ha donat la culpa de l'incumpliment del dèficit Espanyol als ajuntaments i comunitats on hi ha alcaldes o Presidents autonómics de Podemos o Socialistes, escollits fa quatre dies, i s'ha quedat tan ample sense que ningú el rebatís en aquell moment, potser per què es becaris no rebaten ni interrompeixen. 
És la veritat alterada, la cínica manipulació de la realitat, que no és nova, a Rússia Today, la practiquen a l'engros fins i tot amb un cert infantilisme que tambè voreja el Pp. I és el que ens espera, la manipulació permanent de la veritat des de les esferes de poder, cada vegada amb menys miraments, es alló que deien a Michelíada: "Hem de donar noticies i informacions idiotes i manipulades sense que sembli que vagin dirigides a idiotes que no ho saben pero són idiotes; la nostra missió és procurar que no se n'adonin ni d'una cosa ni de l'altra", i em temo que, en molts casos, i cada vegada més, això funciona així.