L'ENDEMÀ DEL COMING OUT DAY


Avui dia 12 d'Octubre, és el dia de la Hispanitat, de la Raça, del genocidi físic i cultural, o de la Pilarica. Parlem primer de la Pilarica que es petita i rabassuda i la tenen a Saragossa. La feinada que vaig tenir per veure-la la primera vegada allí al Pilar, jo mirava amunt i la senyora fa un parell de pamets.  No sé per què varen fer aquella basílica tan gran, si els cabia en qualsevol raconet d'un pis petit. Dit això, la Pilarica té un dó, és l'unica icona pagana que parla i diu: "La virgen del Pilar dice que no quiere ser Francesa, que quiere ser capitana de la tropa aragonesa" que també, dius caram, que guerrera la Pilar aquesta, ves que no s'empaltés de la bagassa de Barcelona l'Agustina de Aragón que és la del canó i tota la parafernalia de la defensa de Zaragoza dels gavatxos.
Bé, despatxat el tema de la Pilarica que tampoc dona per gaire, anem al dia de la Hispanitat o de la Raça que deien en temps d'en Paco. Aquest interés en que Cristòfol Colom sigui català, i que possiblement va ser així, no l'acabo d'entendre, car no es precisament per sentir-se molt orgullós del que va fer el mariner intrepid un cop va descobrir Amèrica del mig. 
No se jo si ho celebren molt els indigenes d'allí si és que encara en queden, perquè pel que explicaven els seus avant-passats es veu que molt bé no es varen portar els descobridors, protegits sota el capell de la Santa Mare Esglesia. Sempre als costat dels poderosos - fill meu, li contesta el frare a Aguirre o la colera de Dios, l'Esglesia està sempre del costat dels poderosos, encara i continúa i prou bé que li ha anat -

A tot aixó, ahir era el "coming out day" el dia de sortir de l'armari, que no se si té a veure amb les celebracions d'avui, però a lo millor la Pilarica surt de l'armari i se'ns fa guerrillera i Colom també surt de l'armari i ens explica que si, que era català, i què?. Pels ignorants, Colom és el senyor que hi ha a dalt del pirulí al mig de la rotonda de la foto, plé de cagadetes dels seus homònims els coloms, dits tambè rates voladores.


La Vanguardia, Joaquín Luna relativitza: "soy español (bueno ¿y qué?)... Hoy, 12 de octubre, me pregunto qué puedo hacer por España, aparte de pitar a Piqué. Se me ocurre algo: no hacer nada. Al fin y al cabo es un rasgo muy español".   


Comparteix:  

Comentaris

 1. Tampoc jo se si el tal almirall era català, genovés o gallec (és que aquests estan a tot arreu com a emigrants o migrants que es diu ara), en tot cas es que Catalunya formava part del Regne d'Aragó, no al inrevés, i que el drap que sustentem damunt de l'església de la Plaça del Pi és la que portava l'armada d'Aragó com a estendard.
  En tot cas els regalo la azaña
  És un relat de Gestes Bèl·liques.
  Salut

  ResponElimina
 2. Es que no se jo si té molta importància d'on era Colom, però hi ha el Bilbeny aquest que trobaria origen català fins i tot a Jorge Fernández Díaz.

  salut

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada