"L'exdirector de la CIA James Woolsey va dir a ABC News que des que els Estats Units, França i altres països havien anul·lat la "gestió" top de l'Estat Islàmic a l'Iraq i Síria (ISIS), "Hem de donar-nos compte que estem en guerra. "L'origen d'aquesta tragèdia cal veure-ho en la maniquea i tramposa intervenció d'Europa i els Estats Units a Síria, com abans va ser amb l'Iraq, Líbia o Egipte. Si es confirma que els atacs van ser perpetrats per les milícies de l'Estat Islàmic que finança Estats Units, els centenars de morts i ferits en els carrers de París seran víctimes de les guerres imperialistes a l'Orient Mitjà, lliurades amb fins geopolítics cínics que es troben ara fora de control. Barack Obama diu lamentar molt que ha passat, però les seves paraules no serveixen de res si fins i tot les camionetes Toyota de l'Estat Islàmic són finançades per la Casa Blanca.

Fa dotze anys, quan el govern de Bush va llançar una invasió il·legal a l'Iraq, el govern francès, preveient el desastre, es va negar a participar. No obstant això, la reintegració de França al comandament militar de l'OTAN a 2009 va ser seguida per la seva decisió d'unir-se als Estats Units i altres potències de l'OTAN a la guerra de l'Orient Mitjà el 2011. Això ha demostrat tenir conseqüències desastroses. La classe política francesa va donar suport a les milícies islamistes per al canvi de règim a Líbia i Síria, encoratjant als seus ciutadans a donar suport a aquestes milícies i presentar-los com "revolucionaris" que lluitaven contra Gaddafi i Al-Assad. Ara aquestes forces, entrenades per la CIA i el Pentàgon per dur a terme atacs terroristes i la guerra de guerrilles a l'Orient Mitjà, estan atacant Europa. Això ha creat un ambient polític en què el terrorisme pot florir i s'estendrà ràpidament."

Francia en estado de emergencia tras los ataques terroristas de ISIS, la milicia financiada por USA. artículo completo en: Jaque al Neoliberalismo - via arrezafe