Des de dijous que unes tanques de la Policia Municipal ja avisaven que a la plaça Jaume Girabau a la Creu Alta, o sia a sota mateix de casa, el diumenge de 6 a 10 del matí no es podia deixar cap vehícle aparcat. Motiu: La passada de Sant Antoni.
Els qui no estàvem al corrent de que anava la cosa no ho en teniem, la passada a les sis del matí?. Doncs gairebé, car aquest matí a les sis ja estàven els municipals avisant als propietaris dels vehicles aparcats per que els traiessin i retirant els qui no localitzàven. Com és preceptiu en un país disciplinat com el nostre, la plaça estava curulla de cotxes, els propietaris dels quals no havien fet cap cas als avisos que des del dijous visiblement avisaven que no els hi deixessin.

Com he tret al nevat, el gos de la meva filla que ens l'ha encolomat aquest cap de setmana, he aprofitat per preguntar a un municipal que passava. M'ha dit que a quarts de vuit tenien de venir carros i cavalls a buscar a l'abanderado que era precisament a la perruqueria de la Mayte (l'abanderado deu ser el seu pare).
Feia un fred (ja era hora) de cagati lorito, com correspón a la setmana dels barbuts.

Efectivament, a quarts de vuit quan venia de buscar el diari ja s'han presentat carros i carrets i fins i tot un de trabuc, el sant cristu gros, i la banda de música tocant la marxa americana que no se que té a veure amb els cavalls, pero feia patxoca, bé, als cavalls de tiro del carro de trabuc no gaire, atès es movien nerviosos i espantats que ja ho són prou d'espantadissos els semovents.
I clar, un clàssic del país: sant tiberi, han muntat una taula amb cavallets i au, entrepans, aigua, coca-cola, fanta (res d'acohol) pastes, xocolata desfeta i tot déu a atipar-se, banda i municipals inclosos. S'hi han estat fins les deu tocades i se n'han anat al so de la música de la banda que tocaba un airòs pasodoble. 


Aleshores, la plaça ha tornat a la normalitat, i jo us ho he explicat.


*

*





^**

*