En aquest desconcert total en que vivim actualment, en aquest desori que a tants perjudica, es poden donar situacions incongruents, obscenament incongruents. Es pot travessar o navegar per la Mediterránia en un creuer com aquest:


ben peixats i amb tot inclós gaudint d'unes vacances de luxe a Grecia i Croacia...

...O pagant molts més diners que els del creuer, es pot amb sort arribar a l'illa de Lesbos en les condicions de la foto de sota:


la diferència és que uns tenen DNI o pasaport i altres no. Sincerament, jo no em veig capaç de navegar en un creuer per aquest cementiri que és la Mediterrània, em semblaria una obscenitat, encara que de fet, aixi és com es comporten tots els estats Europeus amb els migrants, i no dic ja Espanya, que nomès en va acollir l'any passat: 20.
Aquí també se'ns acosta un Tsunami, més encara si a més a més hi ha Estats que confisquen els bens dels migrants com si fossin bandolers o se'ls treuen del damunt i els envien de Noruega cap a Rússia a peu i a 30 sota zero. Això és com un malson que no hauria de produïr-se, però que és una realitat una trista, obscena i lamentable. I ho acabarem pagant car, molt car. Insisteixo en que visioneu la pel·lícula de Cuaron: 'fills dels homes', dóna pistes de per on acabaran els migrants a Europa, encara que em resisteixo a creure que siguin capaços d'arribar a aquest extrem, se que hi arribaran, és nomès questió de temps i de cinisme.