La fotografia que el torero Fran Rivera 'Paquirri' ha publicat a la xarxa social Instagram, en què apareix torejant amb la seva filla de cinc mesos en braços, ha desencadenat la polèmica, S'ha acusat al torero d'irresponsabilitat i de posar en perill a la nena. La fotografia, que Fran Rivera va pujar al seu compte ahir a la nit, inclou un comentari en què al·ludeix al «orgull de sang» perquè el seu avi va torejar així amb el seu pare, el seu pare amb ell, i ell amb les seves filles Cayetana i ara Carme. «Debut de Carmen, és la cinquena generació que toreja a la nostra família», assenyala el matador de toros al costat de la fotografia.

Posteriorment, va pujar una altra foto en què apareix aquesta imatge i la del seu pare torejant amb ell a coll, en una postura similar, a la qual va afegir el comentari: «Es repeteix la història. Visca la millor herència, el sentiment, la puresa, honor».

Estan bé les tradicions que cal conservar i estan malament les que com aquesta són una tonteria, una imprudència que podria perjudicar la criatura, i que no s'hauria de repetir, encara que potser s'hagi armat massa enrenou, sobretot perquè estem en un època en la que a part del desconcert, ens l'agafem amb paper de fumar i hi ha una sobreprotecció exagerada dels nens i fins i tot adolescents, i amb això de les xarxes socials (o antisocials) tothom hi posa cullarada i diu la seva.

Alguns protaurins han relativitzat el succés i l'han comparat amb l'anxaneta dels Castellers, i aquí al principat la gent s'ha esvalotat: no és el mateix, els anxanetas porten casc, etc. I que ningú s'enganyi, és el mateix, l'anxaneta porta casc no fa molt per que fa no gaire se'n va matar un, i hi havia hagut abans algun altre accident seriós. Siguem seriosos, deixar pujar un nen petit a 12 o 15 metres d'altura és una imprudència, una estupidesa, una bestiesa que jo com a pare no consentiria en el meu fill, i diré més, aquesta és una pràctica que hauria de prohibir-se per llei. Francisco Rivera va arriscar la vida de la seva filla uns instantes i una sola vegada (mal fet). Els castellers, arrisquen cada diumenge que hi ha competició la vida d'uns quants nens, i fixeu-vos que he dit competició, el que augmenta el perill en intentar cada colla cada vegada castells més alts i més complexos; un castell de 9 han de ser 15 o més metres d'alçada, i el risc de caiguda és evident, i no em val que cauen en cadena i l'impacte és menor, no sempre és així, hi ha un nen mort que ho certifica. I és que aqui som molt peculiars, prohibim els toros perquè són una salvatjada, etc etc, però mantenim els correbous de les terres de l'Ebre, encara que sigui per un grapat de vots.