El ministre de l'Interior alemany, el cristiàdemòcrata Thomas de Maizière, va donar una mica de llum sobre l'embolic de xifres que envolta la crisi migratòria europea. El polític va assegurar que l'any passat Alemanya va rebre a 1,1 milions de sol·licitants d'asil, dels quals gairebé el 40% provenia de Síria.
La xifra presentada per De Maizière no suposa una gran sorpresa. Ja se sabia que aquest any passat Alemanya superaria la barrera d'un milió d'entrades, un rècord absolut que deixa enrere la xifra que el Govern va anunciar a l'estiu (800.000) i que ja havia suposat una commoció nacional.

Espanya n'ha acollit a 15 o 20, encara que diuen que n'acolliran uns 15 mil - diuen -, potser perquè ja en té prou amb els que li entren pel sud, uns 40.000 a l'any - diuen -. De fet, no sé com es fa per acollir un milió de persones i on es reubiquen, de fet tampoc sabem que se n'ha fet d'aquells 600 mil o més migrants que deien caminaven per Hongria, Polònia. Estan en campaments?, en quines condicions? suposo que pocs es preocupen d'ells.

L'impacte del cos d'Aylan a la manipulada foto de la platja, va causar una enorme commoció, els governants europeus es van afanyar a oferir promeses per solucionar la situació de tots els migrants, ja repartien la xifra de acollits per a cada país. Però només eren paraules, ni tan sols bones intencions, van passar uns dies i el tema va quedar aparcat i els migrants em preguntava abans i o faig ara: on són? i en quines condicions.

Vaig publicar l'escrit de tres nens sense reis, el dia 5 a la nit, arran de l'enèsim naufragi en aquest enorme cementiri que és la mediterrània, ni tan sols vaig rebre un sól comentari, i fins i tot suposo que algun pensar que era un escrit demagògic. Res més lluny de la realitat, aquest dia es van ofegar tres nens, com passa massa sovint, però com que no hi havia una foto per colpir-nos, a ningú li va interessar, perquè en el fons es tracta d'això, tots aquests migrants que deambulen per Europa no interessen a ningú, són una nosa que els Governs no volen ni saben com solucionar. Lo siento, que diria una operadora de telefónica: 'Por refugiados no me sale nada'