Veïns d'un poble alemany festegen l'incendi provocat en un alberg de refugiats. Un hotel habilitat per albergar refugiats a Bautzen (est d'Alemanya) va quedar seriosament danyat per un incendi presumptament intencionat, ocorregut la passada matinada mentre grups de veïns festejaven sense objeccions davant l'edifici les destrosses provocades per les flames. 
L'origen de l'incendi, deslligat passades les tres de la matinada, està per aclarir i s'investiga en totes direccions, encara que es parteix de la base que va ser provocat, han indicat avui fonts policials.

Davant l'edifici, un antic hotel que ha estat habilitat per albergar asilats a partir del pròxim març, s'havien apostat grups de veïns, molts d'ells alcoholitzats, que segons la font policial festejaven "de manera inequívoca" el que passava davant dels seus ulls. La policia va detenir temporalment a tres homes d'entre 19 i 20 anys per interferir en la feina dels bombers desplaçats al lloc.

Els incendis en dependències destinades a acollir refugiats, ja habitades o en construcció, s'han succeït en els últims mesos, molts dels quals de forma provocada suposadament per impedir l'arribada d'aquests a la corresponent població. El cas més rellevant va ser, l'any passat, el d'un alberg en construcció en Tröglitz, també a l'est del país, que va quedar destruït, després de mesos de protestes neonazis contra l'arribada a aquesta població de refugiats.

L'incendi d'ahir al vespre segueix l'assetjament registrat dijous passat a la localitat de Clausnitz -al "Land" de Saxònia com Bautzen-, quan un centenar de ciutadans van bloquejar durant hores l'autocar en què viatjava un grup d'asilats en direcció al seu alberg. El primer ministre de Saxònia, Stanislaw Tillich, de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) que lidera la cancellera Angela Merkel, va condemnar com a "fets abominables" tant els incidents de Bautzen com l'assetjament als refugiats de Clausnitz.

Un portaveu policial va responsabilitzar parcialment als propis refugiats del que ha passat i ha afirmat que alguns d'aquests havien fet gestos provocadors des del vehicle als veïns del lloc.

L'autocar amb els asilats, un grup d'unes 25 persones que incloïa dones i nens, es va trobar amb el carrer bloquejat per cotxes creuats sobre la calçada, mentre grups de ciutadans els insultaven i els increpaven amb la frase "Nosaltres som el poble".

La frase és la consigna que, el 1989, va esdevenir emblemàtica dels ciutadans germano-orientals que sortien al carrer tots els dilluns reclamant democràcia a l'Alemanya comunista, però que ara s'ha apropiat la ultradreta xenòfoba. En les imatges difoses aquests dies a les xarxes socials es veu als refugiats -homes, dones i nens- atemorits dins de l'autocar, entre escenes de por i plors.

En el següent vídeo es veu a un dels agents tractant amb duresa a un menor i, segons mitjans alemanys, es van produir situacions tenses i maltractaments en altres casos, inclòs el d'una dona.



Van passar diverses hores fins que el grup de refugiats va poder arribar a l'alberg de Clausnitz. Saxònia és un bastió tradicional de la ultradreta i la seva capital, Dresden, la ciutat on va néixer el moviment dels Patriotes d'Europeus contra la Islamització d'Occident (Pegida). eldiario.es

Ja ho veieu, han tornat els bàrbars, o potser no s'en varen anar mai del tot.