VERITATS I MENTIDES


A ran de l'escrit a la panxa del Bou sobre el fals documental de l'astronauta rus del fotògraf Fonctuberta, entro en el tema de veritats i mentides. Li deia en un comentari deixat a Júlia: Una veritat és una mentida que decidim creure'ns, i és que no pots estar malfiant constantanment de tot, perquè la mentida, la manipulació és permanent, en el cas dels titellaires és pales, nomès cal veure com han manipulat aguns mitjans GORA ETA, en comptes de GORA ALKA-ETA,  i en canvi en l'art és més fàcil, Picasso, Dalí, eren farsants, Tàpies era el més gran dels farsants i Barceló dels petits, perquè? Perquè mentien en la seva representació de l'art, nomès que en la pintura és facil de detectar, vegis sinó l'honestedad de Cezanne o Constable en contraposicio als esmentats.
En literatura ja és més difícil, més que farsants hi ha gigolós de les lletres, Vila-Matas o Monzó en serien un exemple, escriuen, en viuen, però se n'aprofiten, no es buiden a l'hora d'escriure, són com un coitus interruptus, o com en el conte del llop nomès ensenyen la poteta enfarinada del que podien arribar a escriure.
Hi ha més farsants com Sisa o Joan Miquel Oliver, el que passa és que aquest parell de cabrons m'agraden, no ho puc evitar, però tambè pertanyen als qui nomès ensenyen la poteta com el llop. Pollock no era un farsant, creia en el que feia, potser aquesta seria la diferencia.
Un escriptor canadenc ha escrit un llibre sobre la merda de cançons i qualitat interpretrativa de Celine Dion, i té raó, algú n'hauria de escriure un sobre la insuportable Adele que encara és pitjor que la Dion, i ni tan sols arriba a farsant, fins i tot per això s'ha de tenir un cert estil.

Tot són gustos, és cert, i pot semblar pel que he escrit fins ara que no n'agrada res, res més lluny, però el que succeeix és que amb l'edat se m'han anat passant les manies i defujo ser educadament correcte en les meves valoracions. Dit d'una altra manera, m'he instal·lat en el m'agrada, no m'agrada sense cap manía i abans que ho poses en marxa el feisbuc o google. 
De fet, a tot això el que tenia ganes de dir és que Adele és una mediocre cantant amb unes cançons mediocres, i que sigui la que ha venur mes cd's de la història i hagi estat la més visitada al Youtube (mil milions de visites) demostra fefaentment que hi ha mil milions de persones al món que tenen el gust musical al cul. Paraula d'Stone.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Dicho por uno de los dos titiriteros el alka deriva del alqua (grupo terrorista sunni) y el eta, de la eta (esta ya es reconocible).
  Salut

  ResponElimina
 2. es un joc de paraules, sembla obvi. El missatger és el problema i es el policia que vol involucrar la bruixa parant-li el parany de la pancarta. Em sembla que et confons de terroristes, són els altres....

  ResponElimina
 3. Creo que hay dos tipos de terrorismo, uno activo y otro latente.
  No te llevaré la contraria en lo de los "otros", porque hay un tipo de violencia que no tiene porque ser física (aquí te doy la razón), y que generalmente aplica el estado con la llamada ley.
  Pero sigo sin entender qué clase de titelles son, para quien van dirigidas, quien supervisa ese espectáculo y quien debe de ser el responsable de algo tan grotesco para crios...
  No es pedir demasiado el decir que cada cual ha de ser esponsable de sus actos, porque la agresividad es instintiva (dolor de muelas por ejemplo), pero la violencia no, esa es premeditada, y colgar a un juez o en acto de violar a una persona -monja en este caso- (que me da igual que sea una monja o una señora de la calle), no es admisible. Eso es violencia..tal como suena.
  Un abrazo

  ResponElimina
 4. No he vist l'obra, llevat del tros del vídeo, però si em consta que es va representar a Granada pon l'alcalde és del PP sense cap problema. Aqui l'objectiu no són els titellaires, son l'excusa ells i la pancarta per atacar a Carmena, que li tenen jurada i aprofiten la més minima per intentar fer sang. A més a més manipulen la informació, bastants diaris digitals parlàven d'una pancarta qiue deia GORA ETA i això no és cert. deia GORA ALÑA-ETA, per cert, que elas del polònia incorporaran aquesta set,mana al seu programa als titellaires.
  Ah! terrorisme és tambè quan un Ministre de l'Interior diu quE ETA es frega les mans davant d'un posible Pacte PSOE PODEMOS.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada