Pena de presó per al jove gai marroquí que va ser agredit i exhibit nu amb un amic. Ha estat condemnat a dos mesos i haurà de pagar una multa de 45 euros. Aquest jove i un amic van ser agredits i passejats nus pels carrers de la ciutat de Beni Mellal. La Policia només ha detingut un dels veïns autors de l'agressió. Un dels dos homosexuals marroquins agredits i exhibits nus i ensangonats pels seus agressors ha estat condemnat per un tribunal de Beni Mellal (centre del Marroc) a dos mesos de presó. Segons va explicar aquest dilluns el representant a Beni Mellal de l'Associació Marroquina de Drets Humans, l'agressió es va produir el 9 de març i el judici el 15, però no s'ha conegut fins al passat cap de setmana, quan un vídeo a les xarxes socials mostrava com dos joves són trets del llit, colpejats i obligats a sortir nus als carrers mentre són insultats.
Un dels dos joves regentava un petit comerç a Beni Mellal, que tenia annexa una habitació. Un dia, quan tots dos es trobaven al llit, un grup de veïns van forçar la porta, van irrompre a l'habitació i van començar a colpejar-los fins fer-los sagnar, abans de fer-los fora nus al carrer. L'agressió va quedar llavors impune i només un dels joves homosexuals va ser detingut per la policia, presentat davant del jutge i condemnat a dos mesos de presó i una multa de 500 dírhams (uns 45 euros), mentre que l'altre va aconseguir fugir.
L'homosexualitat està penada al Marroc amb fins a tres anys de presó A partir de divendres passat el vídeo va començar a circular a les xarxes socials i el segon homosexual es va presentar voluntàriament davant la policia, que el va detenir mentre el jutge completa la investigació del sumari. Però l'escàndol generat pel vídeo va fer que la policia també investigués als agressors fins a donar amb un d'ells, un jove ja fitxat per la Policia per un delicte anterior que serà ara jutjat per l'agressió. Al Marroc, l'homosexualitat està expressament castigada amb fins a tres anys de presó pel Codi Penal en el seu article 489, que persegueix la "comissió d'actes contra natura amb individus del mateix sexe". L'homosexualitat també pateix d'una gran reprovació social. El passat estiu, un jove transvestit vestit amb roba femenina va ser identificat per un grup de joves a la ciutat de Fes, tret d'un taxi i colpejat i patejat per una torba fins que va aconseguir escapar-se i fugir. En aquella ocasió, el ministeri de Justícia va advertir que ningú havia de fer justícia pel seu compte i "suplantar la justícia o les forces de l'ordre"

  • Ningú tria ser homosexual, heterosexual o bisexual, simplement, succeeix, i no és fàcil per als homosexuals menys encara en una societat més primitiva que la nostra, tot i que no són ells el problema, sinó la intransigència de l'altre, de l'aparentment 'normal'. Aquests dos nois no molestàven a ningú i estàven dins de casa seva, l'ùnic que feien era estimar-se...
  • Doncs mirin vostès, potser preferiria no ser 'normal', seria molt més honest i just. No sóc de #jo sóc tal o #jo sóc qual, però dn aquest cas, caldria fer-se amb un: #jo també sóc homosexual, per solidaritat amb aquests dos nois, encara que no sigui cert,  o ves a saber ....
SBD - 29.3.2016