Òscar Camps ha estat guardonat amb el premi Català de l'Any que entrega 'El Periódico'. En una gala al Teatre Nacional de Catalunya celebrada aquest dijous a la nit, l'activista ha estat premiat després que aquest mateix migdia tanquessin les votacions. També optaven al premi l'escriptor Josep Maria Espinàs i el músic Pau Donés. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha entregat el guardó.
Això de català de l'any, que voleu que us digui, d'entrada el de 2014 li varen donar el títol a una dona, bé, a una monja. Sor Lucía Caram, caram amb sor Lucía, que si de cas, no és català, sinó catalana de l'any, tot i que tampoc se veure els mèrits contrets per assolir aquest premi, a banda de ser i comportarse com una argentina, en la part positiva del seu quèfer diari. És simpàtica, bona comunicadora i cau bé, vaja! com Gracita Morales a Sor Citroën. Però tampoc em sembla malament, com no sóc de premis ni coses d'aquestes, de fet m'ès igual. 
Dit això, si que em sap greu no li hagin donat el premi d'enguany a Josep Maria Espinàs, que fa temps que està ja en temps afegit, encara que el premiat d'enguany almenys està bé i el premi és merescut per la tasca que està duent a terme a Lesbos. Espinàs, per a mi i per a molts, més que el català de l'any, és el català de tota una vida. I aquest premi si que és important.