• "Els periodistes del diari britànic 'The Independent' han publicat l'última edició impresa del seu diari aquest dissabte, informa el rotatiu. El cessament de les versions en paper marquen el final dels seus 30 anys en la impressió abans que es converteix en el primer diari nacional en línia al Regne Unit. "Avui s'han aturat les rotatives (...) Un capítol es tanca però un altre s'obre, i l'esperit de 'The Independent' seguirà florint", diu l'article.

La noticia, és del dia 26 del mes passat, i la vaig publicar a Collonades, però no és una collonada, és el començament de la fi del diari en paper, a The Independent el seguiran d'altres, s'ha de pensar que per emetre un diari digital no són necessaris tants i tants periodistes i becaris com tenen i mantenen els mitjans tradicionals en paper.

De fet de la manera que funcionen avui en dia els diaris, que en general recullen la majoria de la informació que publiquen de la xarxa, que tenen corresponsals de guerra que s'assabenten del que passa al seu entorn per la xarxa abans d'informar-ne ells., amb pocs poden informar més.

Qualsevol ciutadà amb el seu mòbil és un Tintin en potència amb una immediatesa que mai podrà assolir cap periodista, informa de qualsevol incident o accident a qualsevol lloc del món a l'instant.



El fet d'estar al rovell de l'ou no vol dir que sàpigues que està passant; els bombers que estaven als baixos de les Torres Bessones l'11-S eren al rovell de l'ou, però no sabien res del que passava a sobre seu, mentre que qualsevol que estès veient la tele n'era conscient. Amb pocs es pot informar molt, abaratint molt el cost del personal. És la nova forma de comunicar, i ja ha començat.