Les infermeres catalanes poden realitzar aquests dies la seva tasca amb una mica més de seguretat. La Generalitat blindarà la seva activitat davant del reial decret espanyol que es va aprovar el desembre i que va posar en peu de guerra el sector sanitari. Així es dedueix del preacord a què han arribat més de noranta entitats, centres sanitaris i col·legis d'infermeres amb el Departament de Salut. Igualment, el conseller Toni Comín va aprofitar la seva presència al Consell Interterritorial de Salut celebrat ahir a Madrid per exigir la retirada "immediata" del reial decret.

Tenim també la intromissió del Constitucional en el tema del decret de la pobresa energètica que denunciava dilluns Empar Moliner, o la intromissió de l'Estat en el tema de les energies alternatives com la solar o la eòlica. Vist el panorama, el més sensat per part de la Generalitat seria d'entrada desobeir sistemáticament a un Estat corrupte com  l'Espanyol, i aquest, dissoldre el Tribunal Constitucional per inconstitucional i polititzat, clar que ni uns ni altres saben que és això de la separació de poders, que això és cosa de governs democràtics i aquests d'això res de res. 
A més, l'home que donava lliçons d'ètica a tothom, el que beu quan i el que vol, el criminal de guerra mai jutjat, ara ha fet trampes als seus propis, i Montoro li ha posat una multa de 70 mil euros, més 199 mil que haurà d'abonar per regularitzar la seva situació en haver fet tributar els seus ingressos de conferències en spanglish a nom d'una empresa de la seva dona per pagar menys impostos. Un pare de la pàtria, el nacionalista més nacionalista de tots, és un trampós, com l'altre nacionalista i pare d'una altra patria, el de Queralbs, ben bé que déu els cria i ells s'ajunten per delinquir. Amb aquests pares de la patria, no ens fan cap falta les mares.
L'altre, el Ministre Sòria que cada vegada que surt a parlar del seu affaire Panameny, don a una versió diferent, a qual menys versemblant; l'alcalde de Granada el que preferia les senyores despullades perquè així eren més elegants. Marededéu, si Berlanga aixequés el cap. Todos a la cárcel part 2 ja s'estaria rodant, i on millor que a terres valencianes, on tots menys un estan imputats - sempre pressumptament -, com Rato, Blesa etc. etc. i el que encara ha de sortir de el confidencial i la seva entrega diaria en compta gotes dels pressumoptesm implicats en els Panamá papers. Gosaria suggerir que tos aquests foscos afers, els investigués el flamant Comissari Marhuenda, ajudat pel menda i el lerenda,  més l'àngel de la Guarda del Ministre mentider.
País, que diria Forges.