El Pentàgon ha creat 'xips de la memòria' per implantar-los en els cervells i recuperar records. Els dispositius poden millorar la vida de milions de nord-americans que han patit una lesió cerebral traumàtica o pèrdua de memòria.
Científics de l'Agència de Projectes d'Investigació Avançats de Defensa del Pentàgon (DARPA) estan construint implants cerebrals que podrien permetre restaurar els records de milions de nord-americans que han patit lesions cerebrals traumàtiques o pèrdues de memòria, informa el portal Tech Insider. Encara que imagino que el projecte va més enllà i és controlar la memòria de tots els ciutadans.
Aquesta notícia mes que portar-me a Mart m'ha recordat una pel·lícula: La memòria dels morts. El xip Zoë, un implant de memòria, es col·loca en el cervell quan neixes, i la seva missió és gravar absolutament tota la teva vida. Quan mors, aquesta gravació s'edita en una "rememortizació" de tot el que ha passat, com una pel·lícula que es mostra en el teu funeral amb les peces unides per un muntador. Joguina per als privilegiats, els xips Zoë estan canviant la interacció dels humans, ja que saben que estan sent gravats. Alan Hackman (Robin Williams) és el millor editor del mercat, gràcies a la seva habilitat per abstreure dels pecats dels seus clients, pel que és molt demandat en la poderosa professió de ser l'editor final dels records de les persones.

Hi ha terrenys que no s'haurien trepitjar, per personals i delicats, al cap i a la fi la memòria ja és selectiva per si mateixa i - afortunadament - oblida moltes coses, gairebé totes negatives de manera automàtica. Aquest xip o el xip Zoë - d'existir - no ens deixarien manipular impunement els records com fem ara i això no és una qüestió intranscendent, seria terrible, la permanència de tots els records acumulats al llarg d'una vida, els bons i els dolents, seria insuportable i fins i tot em temo que podrien ser usats o manipulats pels seus creadors.