No solc fer cas dels anuncis de la Televisió o radio, els que em surten a Internet me'ls salto directament entre altres qüestions perquè molesten, obres una pàgina i t'apareix l'anunci no desitjat i amb un so més elevat del normal, que impunement t'envaeix i a vegades costa fins i tot treure'l. Però no és d'això que vull escriure, sinó d'un anunci que emeten a la radio, concretament a Rac 105, i que ni tan sols sé de què va l'esmentat anunci ni que em diuen que haig de consumir; em fa gràcia l'anunci per què denuncia la sobreprotecció infantil a la qual someten pares i avis a la mainada.
Un nen diu: Papa!, surto amb la bicicleta...- D'acord, posat el casc, les genolleres i les colzeres i vés en compte. - Papa!, es queixa el nen un xic sorneguer: que només surto al jardí... .... i el sobreprotector Pare li contesta: - doncs posat també el repel·lent de mosquits.
Només és un anunci, ja dic que no recordo de què, del poc cas que els hi faig, però que denuncia conscientment una sobreprotecció a la mainada que és real, exagerada i contraproduent per al desenvolupament dels nens (i nenes), que ja no poden jugar ni embrutar-se al carrer, ni anar plens de nafres a les cames i als genolls com anava jo de menut quan el carrer era el meu hàbitat natural, quan el carrer, era nostre, i a les cases, la gent deixava quan se n'anava, la clau posada a la porta per si algú havia de menester quelcom.