MUSEU MARA MAO


A Teguise, vaig descobrir que a part del mercat dels diumenges hi ha un artista inclassificable anomenat Manuel Perdomo Ramirez, de formació autodidacta i que compta amb alguna obra que altra escampada per l'illa de Lanzarote. Mai havia sentit parlar d'ell, però si aneu a Teguise per la part baixa de la població en seguida veureu l'antiga casa familiar per que crida molt l'atenció, i per descomptat el seu particular museu.


Escultures, ninots i qualsevol objecte reciclat serveix per decorar tots els voltants de la casa, mantenint un desordre organitzat, en un paisatge post apocalíptic.El guix blanc és el material utilitzat en moltes de les seves obres, i com gairebé sempre sol succeir amb els artistes, l'obra de Manuel no és molt reconeguda a la seva terra, i la seva casa és coneguda com "l'abocador de Teguise".


Sens dubte tot un personatge que veu les coses diferents a com les veiem la resta dels mortals, molt diferent, encara que he vist coses pitjors, i, aquest jardí dels horrors té alguna cosa que enganxa, i és que les coses trencades, les coses lletges tenen també la seva bellesa.
.
.

.

Comparteix:  

Comentaris

  1. Francesc, a mi no m'agrada, però no perquè sigui un nyap cada una de les escultures. No, no, són de conya per a les persones que els hi agradin. Estan molt ben fetes. Per cert, el què és estrany és que no es trenquin si estan fets de guix (deu ser escaiola, oi?) Diuen en castellà que "nadie es profeta en su tierra" és ben veritat. Aquest home mereix molt més. Estic d'acord que les coses lletges tenen també la seva bellesa.

    ResponElimina
  2. clar, m'han dit yeso, que és guix, ell no hi era, s'ha de veure al natural per tenir una idea més clara de la dimensió del museu, a l'aire lliure....

    salut, Josep.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada