Dos 'marroquins', un d'ells independentista català, donen a Espanya dos medalles. Ilias Fifa i Adel Mechaal, que s'ha manifestadoa favor de la desconnexió de Catalunya, van signar un doblet històric per a la delegació espanyola en la prova de 5.000.

Adel Mechaal (Tetuan, Marroc, 1990), el tercer d'una família de set germans, va arribar a Palamós amb tan sols cinc anys. Va aterrar a Catalunya de la mà del seu pare, que es va mudar a Barcelona per treballar en la preparació dels Jocs Olímpics de l'any 92, gràcies a una indemnització fruit d'un greu accident de trànsit en què es va veure embolicat.

Per la seva banda, el flamant campió continental, Ilias Fifa, va arribar a Espanya amb 16 anys amagat en els baixos d'un camió. Com era menor d'edat, el van ingressar en diversos centres de menors, fins que va acabar en un pis tutelat per la Generalitat de Catalunya. Fifa va deixar enrere el Marroc a la recerca d'un canvi de rumb en la seva vida i va trobar en l'atletisme la salvació desitjada. L'atleta d'origen marroquí ha demostrat una gran progressió en les últimes temporades i en Riu podrà complir un dels seus grans somnis: participar en uns Jocs Olímpics amb la samarreta d'Espanya (el 2013 va rebutjar la crida de la Federació del Marroc).

La noticia la dona l'inefable Pedro J.Ramírez al seu panflet digital El Español, i de fet, l'ùnic que l'interessa al pseudoperiosta és el titular:
  • "Dos 'marroquins', un d'ells independentista català, donen a Espanya dos medalles."

Pedro Jeta, escriu marroquins entre cometes, atès sap que són espanyols, però així dona més émfasi al fet que siguin doblement traïdors a Espanya, 'marroquins' i 'independentistes', el que no acabo de tenir clar és: Si són marroquins i no espanyols, perquè quan són independentistes són catalans, quan si de cas, haurien de ser independentistes marroquins.

La qüestió es barrejar-ho tot en un totum revolutum, per fotre canya a Catalunya, la seva malaltissa obsessió, juntament amb les Exuperàncies.