No sé qui, perquè, ni que carai pretenia, però quan algú o alguna cosa va organitzar aquest petit parc temàtic que és la Terra, ho va dissenyar de manera que uns animals necessitaven menjar-se als altres per sobreviure, sempre conservant un equilibri en aquest caos tant organitzat que és la natura. Els homínids som carnívors, de la mateixa manera que hi ha altres animals que són herbívors i és per això que mengem carn, també peix i verdures, que són els nutrients que necessitem per continuar vivint amb una alimentació equilibrada, encara que possiblement el peix no seria necessari, si de cas nomès, el marisc i la closca en general. 
En la alimentació vegana hi ha contradiccions, atès reconeixen - per exemple - que s'ha de reforçar l'alimentació amb vitamina B12 que només la contenen els càrnics, i que el jovent en creixement no pot alimentarse nomès de la seva absurda manera. Perquè en el fons estem parlant d'això, d'una actitud absurda, fins i tot una mica snob o epatant, de gent avorrida amb poca feina que pentina el gat. El pare del veganisme Donald Watson va decidir fer-se vegà i crear el terme l'any nou de l'any 1924. Com pots creure algú que compleix una promesa feta l'ùltim dia de l'any. 
Pretendre garantir els drets dels animals, no sacrificant els mateixos per menjar és dit ras i curt, una estupidesa que no té cap lògica ni sentit, igual que la peregrina discussió que hi ha sobre la manera de matar els animals tampoc la té, se'ls mata per menjar-los, per tant la millor manera seria la que s'havia fet abans que era deixar-los dessagnar com fan els musulmans (la carn és molt millor), i si no es fa és per una pura qüestió de temps. Aquestes teories com la del Veganisme a més d'exòtiques i una mica surrealistes, solen ser compartides per gent que més que conscienciada té poca feina, i jo els recomanaria que si s'avorreixen es dediquin a altres causes més urgents dins de l'entorn dels homínids, que suficients hi ha.

El títol de l'escrit hauria de ser, jo ja era gilipolles abans de fer-me vegà, i pot ser encara pitjor, que algu sigui vegà i hipster, després ja no hi ha possibilitat de salvació. És que nomès de pensar-hi s'em posa la gallina de piel, no poder degustar i paladejar un bon pernil ibéric, unes costelletes de bé, butifarra, cansalada, això si que és un crim de lesa humanitat. Ho diu algú a qui, la seva companya li ha ensenyat a menjar una mica de tot, i de moment i gràcies a Ford, no ha anat mai al metge, ni pren cap mena de pastilles, xarop, pomades ni supositoris, només una vegada antibiótics i per extracció dental i que està en el pes correcte, i la companya igual. Per això i per el que he manifestat anteriorment: Veganistes, no gràcies...