ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimarts, 6 de setembre de 2016

MORTADELOGATE


L'informe preliminar sobre la gravació de la conversa entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso, descarta que l'autor de la gravació fos aquest últim i deixa entreveure que es tractaria d'algú del mateix ministeri. Fonts d'Interior consultades per la cadena SER expliquen que encara no està elaborat l'informe definitiu sobre la gravació efectuada al despatx del ministre l'octubre del 2014 -els dies 2 i 16-, però sí que s'ha demostrat ja que no es van utilitzar sistemes sofisticats per registrar l'entrevista, com receptors de ràdio freqüència o micròfons ocults connectats per 'wi-fi' a un ordinador extern.

La gravació es va realitzar amb un aparell convencional col·locat ocultament entre els dos interlocutors a la taula del despatx on es van asseure. La policia científica determina que en la gravació no hi ha talls de veu ni marques imperceptibles que solen registrar-se en les gravacions dels telèfons mòbils, ni tampoc hi ha cap rastre que la conversa fos recollida per un dispositiu electrònic que enviés el senyal a l'exterior del Ministeri situat al passeig de la Castellana a Madrid.

L'informe preliminar descarta també que De Alfonso fos qui va col·locar l'aparell electrònic perquè s'escolten sons anteriors a la trobada, com el moment en què entra i quan tots dos seuen a l'entorn d'una taula. I encara que aquest document no indica expressament que el dispositiu fos col·locat per personal del ministeri, al descartar qualsevol sistema per radiofreqüència, la conclusió resulta inevitable.

És preocupant, molt preocupant que qualsevol Mortadelo o Filemón gravi impunement les converses del Ministre de l'Ìnterior d'un pais en alerta 4 sobre 5 d'alerta sobre terrorisme. Les gravi, i les difongui a la premsa, i per acabar-ho d'adobar, l'ùnic que preocupa a l'espiat és això, qui l'ha espiat, no els seus tripijocs conspiranoics amb de Alfonso, l'home que es vanta d'haver acabat amb el sistema sanitari català, això és veu no té importància. Tan que s'omplen la boca de democracia, de l'imperi de la llei, i tot això és un no res mentre aquest Ministre no dimiteixi o almenys sigui cessat, no tenen cap legitimitat ética ni moral, un partit, un Govern que més que en funcions està en disfuncions físiques i mentals. Són pura brossa, subproductes residuals, miseria sense ética ni moral, deixalles que hem de llençar al primer abocador que trobem quan més aviat millor.


« PREV
NEXT »

Cap comentari