INDIGNACIÓ A LA FUNDACIÓ


Explica avui en Miquel a Saragatona que la fundación Francisco Franco s'ha indignat amb els organitzadors de la exposició del Born pel cap decapitat de Franco. Fa un parell d'anys, em feia la mateixa pregunta que en Miquel: existeix una Fundació Adolf Hitler a Alemanya? I una Fundació Benito Mussolini a Itàlia?, la resposta és no, és més, a Austria volen enderrocar la casa on va nèixer Hitler. Per que veieu com les gasten els de la triple F (FFF) llegiu aquest text de fa un parell d'anys:

LA FUNDACIÓN FRANCISCO FRANCO (18-01-2014)

La noticia la va publicar Nació digital fa uns dies i no ha tingut massa ressó, potser perquè com les denuncies de Manos limpias, ja cansen i la gent està per altres questions, encara que no siguin gaire més seriores. I la noticia era que la Fundación Francisco Franco reclamava 'un cop d'estat que liquidi el règim actual: "És urgent i imprescindible un cop alliberador de la democràcia que restitueixi les lleis" perquè, segons ells, "cal acabar amb la impunitat del separatisme" i amb un suposat "intent pertinaç de destrucció de la nació més antiga d'Europa".

Algú s'imagina l’existència d’una fundació Adolf Hitler o Benito Mussolini que, a més de recordar la seva sinistre persona i els seus actes més grotescos, reclamessin un cop d’estat? podeu imarginar-vos un govern alemany o l'italià que hagués subvencionat una fundació com aquesta. Per què a Espanya un govern com el de Mariano Rajoy, o abans ZP pot destinar 147.000€ de diners públics a una fundació que exalta un home i una dictadura que va cometre crims de lesa humanitat?

Doncs això és la Fundación Francisco Franco, que continúa activa mani qui mani a la Moncloa. I no crec que ningú sigui tan ingenu per creure que un govern del PP o del PSOE es comprometria amb aquesta tasca jurídica d'aplicar-hi la nova llei i per tant deixar de subvencionar-la. Sembla clar que la nova llei de seguretat ciutadana no se li aplicarà perquè aquesta legislació només té prevista la seguretat d’aquells que dominen la política i el capital, qui en la seva majoria, són parents de coneguts franquistes com explicava l'altre dia.  

Ara, si als d'ERC o la CUP se'ls ocorreix parlar de donar un cop d'Estat, ja la tenim armada, i mai millor dit.    

Comparteix:  

Comentaris

 1. Percátate de lo que nos pones, FRANCESC, : " a Austria volen enderrocar la casa on va nèixer Hitler", y eso es porque sigue en pie. No destrozan la historia, y no es que la tengan como Museo, porque no es así. La tienen para recordar lo que NO tiene que volver a pasar.
  La casa está vacía, sin ningún documento en su interior. Los documentos también existen, pero los custodia el Ministerio del Interior alemán.

  En el caso de Mussolini, tres cuartos de lo mismo. Predappio. Está señalada como casa Museo, no tienes más que mirar el Google:
  https://www.google.com/maps/place/47016+Predappio+Forl%C3%AC-Cesena,+Italia/@44.1058922,11.9806426,187m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x132b5e7f3612a03b:0x80d5b6bdbe85bab2!8m2!3d44.1067344!4d11.9815993

  En nuestro caso, triste por cierto, no se ha hecho más que sacar una escultura. La misma serviría para que los mayores llevaran a sus nietos a explicarles quien era ese personaje que firmó sentencias de muerte.
  Sólo es cuestión de Pedagogía, y de aprovechar el hecho para que la memoria no se pierda, porque lo bueno del caso, Francesc, es que preguntas a cualquiera de 2º de ESO que quien era Franco, y no lo saben.
  No sabemos aprovechar los momentos, sólo pensamos con la boca (Tzara).
  Salut

  ResponElimina
 2. jo diria que més aviat pensem amb el cul...

  ResponElimina
 3. Tens tota la raó amb el teu darrer post. Aquesta FFF no hauria d'existir, a part de ser un anacronisme, és un insult a la democaràcia, i els que la mantenen són uns "chupopters"...

  ResponElimina
 4. Salvador,a a la seva pàgina web diuen que no tenen cap mena de subvenció, però si la tenen i ja des dels tempos de Zapatero, imobviàment d'abans d'ell.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada