El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, reprèn la seva lluita contra el col·lectiu LGTBI, ara a raó de la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere a la Comunitat Valenciana, i especialment per la seva adaptació i normalitzacio en els centres educatius. Davant aquesta nova etapa l'arquebisbe crida en el setmanari diocesà 'Paraula' contra la Llei afirmant que "adoctrinar els nens en ideologia de gènere és una maldat".
Segons avança el diari Levante-EMV Cañizares insta "actuar" i "no creuar-se de braços" davant d'una norma que aboca a "la destrucció de la família" i torna a carregar contra el consell de PSPV i Compromís. Així adverteix que "la nostra Comunitat Valenciana que, com altres vuit comunitats autonòmiques espanyoles, pretén imposar, a manera colonitzador de les consciències i encara per la força, aquesta ideologia mitjançant una legislació iniqua [malvada, injusta, contrària a l'equitat] que es troba en aquests moments en les Corts Valencianes ".
No deixa de ser incongruent la preocupació per la familia per part del Cardenal arquebisbe qui no en té, ni la pensa crear, encara que li agradin molt els nens en general als de la seva espècie, i no precisament amb la intenció d'adoctrinar-los sino de vexar-los.
Hi ha accions molt pitjors malvades, injustes, contrària a l'equitat, que fer passejar als nens amb un fanalet amb una estelada, del que aquests ni en faràn cas en la cavalcada del Reis, sonseñor Cañizares, maleit sïa, en sap un munt d'això d'adoctrinar a la mainada, i en sap tant que confón ensenyar amb adoctrinar, amb informar de la realitat d'una ideologia real que ell pretèn ignorar i per suposat nega, no en nom de l'Esglèsia, sinó en nom de la seva ignorància i intransigència. Aquest expert en adoctrinar la mainada en la infamia, la hipocresia i la intolerància tan cristianes, en la falsa fe del seu Déu inexistent, es sorprén de que la societat civil eduqui, ensenyi a la mainada en la realitat, les varies realitats que conformen la familia a dia d'avui, una familia de qualsevol gènere molt més sana i honesta que la del Cardenal, enfonsat en la seva hipocresia i la seva miseria ética i moral. Pura brossa que deambula per terres valencianes mentre espera la seva extinció, i que ni tan sols haurà de rendir comptes a ningù quan traspassi, perquè ningú hi haurà per jutjar-lo. Ja ha estat jutjat i condemnat en vida per els seus propis fets. A fer la mà, que segur hi té pràctica.