ÚLTIMS ESCRITS
latest

dijous, 5 de gener de 2017

PATRIOTES


Quan alguns us parlin de patriotisme, recordeu el Yak-42, a Trillo i als que l'han protegit i premiat. Caldrà preguntar-se per què s'emboliquen en la bandera, però corren un espès vel sobre la tragèdia de 62 militars espanyols. Tindrà sentit pensar per què els enviaven en ferralles volants i ells viatgen en preferent a Londres, tenen cotxe oficial, majordom i un gran sou pagat per tots.
En el cas del Yak queden moltes preguntes per respondre. La més recent, saber per què el Consell d'Estat va aprovar el 20 d'octubre l'informe que assenyala la responsabilitat de Trillo, però ens en vam assabentar gairebé dos mesos i mig després, per Nadal i a través d'un diari. A la meitat de l'enrenou mediàtic, "fonts del govern" avancen que "el senyor Federico" deixarà l'Ambaixada britànica "perquè toquen els relleus d'uns 70 ambaixadors". Com si ell fos un més.

Trillo no procedeix de la carrera diplomàtica. Igual que Wert, és un polític premiat per Rajoy amb una ambaixada de categoria. A punt de fer 65 anys pot tornar a Espanya i culminar el seu retir daurat. No estaria de més que, entre missa i comunió diària, intentés aclarir la seva consciència i ens expliqués per què el seu ministeri subcontractava aquests avions deplorables per a les tropes o el barroer trasllat dels cadàvers per enterrar-los com més aviat millor.

Sovint, vam assistir a la temptació política de tapar els problemes perquè s'oblidin aviat. Amb el Yak es va arribar massa lluny. Va passar amb la manipulació de les restes mortals, amb el premi a Trillo com ambaixador, amb l'indult dels comandaments condemnats i, ara, passa quan Rajoy ens diu que són fets que van succeir "fa moltíssims anys". Per ventura creu que per a les famílies el temps passa tan ràpid?

A Trillo el pots enviar a Londres sense saber anglès i potser fins i tot l'aprengui, però als familiars de les víctimes no vas a ensenyar-los a oblidar com a aquests votants que no recorden Rato, Blesa o als altres. Hi ha qui no perdona, perquè necessita justícia. Segur que Trillo pot donar-los respostes. Podria seguir per aclarir els pagaments amb la caixa B del partit per sufragar la defensa dels militars processats com explicava Bárcenas.

Aquí radica la principal defensa de Trillo-Figueroa. Sap massa de tota la carcassa judicial del Partit Popular. Amb una mà ha estat capaç d'acusar a l'esquerra de robar o de ser l'assot fatal de jutges com Garzón. Amb l'altra, ha coordinat la defensa del PP a Gürtel o apareix en investigacions com comissionista d'empreses eòliques.

Ara intentaran que el cas del Yak se l'emporti el vent. Com aquelles monedes que Trillo llançava a la premsa quan li feien preguntes incòmodes. Va ocórrer quan una periodista li va preguntar per les falses armes de destrucció massiva a l'Iraq. Don Federico va treure un euro i li va tirar a la informadora fent-se el graciós. Quedis vostè ara amb la moneda i amb tot el que li hem pagat a Londres, però pensi que per a molts el seu honor es va perdre fa temps entre la boira de la muntanya Pilav de Trabzon.

JESÚS CINTORA
ELDIARIO.ES
PATRIOTAS
« PREV
NEXT »

5 comentaris

 1. Al final se descubrirá que todo era un negocio. El alquiler del avión, el traslado, los pilotos y las comisiones por hacerlo lo más barato al costo.
  Al tiempo. Ya veremos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. 'aixó ja en pots estar segur, s'hauria de veure el pressupostat i el gastat realment i qui es va quedar amb la diferència.

   Elimina
 2. Francesc, encara no t'he desitjat un bon any. No és cap excusa, però fa bastant temps que no hi sóc gaire per aquí. Això si, vaig passar l'altre dia pel teu bloc i ni hi vaig pensar de felicitar-te.
  Que tinguis un bon any!

  ResponElimina
  Respostes
  1. No passa res Josep. em dono per felicitat. Bon any per a tu també.

   Elimina
 3. Vienen más a cuenta que nunca los versos de Antonio Machado:
  «Mala gente que camina
  y va apestando la tierra...»

  ResponElimina