Com de costum, parlen els periodistes des del desconeixement i la ignorància sobre el que opinen, que els qualifica ja com a aspirants a tertulians de pro. Acusaba avui a Rac1 Victor Amela a Fernando Martínez Vidal, el creador de l'au que hi ha al seu logo, que no és una gavina sino un xatrac, de voler canviar el xatrac per la gavina, perquè la gavina tenia mala premsa actualment, però que era una gavina la idea inicial del logo del Pp; però no es cert, ja al juliol de 2015 vaig publicar aquest escrit on Martínez Vidal ja reivindicava el xatrac com a l'au del seu logo, i del que per cert no va cobrar ni cinc pel seu disseny. Per cert, el xatrac és una au bastant freqüent a Xile, lloc de naixement de Martínez Vidal.


Possiblement sigui la confusió més estesa en la política espanyola, i sens dubte és la de major abast. Tot i així el seu autor, Fernando Martínez Vidal, no defalleix i insisteix en corregir anys després que dibuixés per primera vegada a l'ocell més emblemàtic de la política nacional. 

Perquè com defensa a capa i espasa, el símbol del Partit Popular no és una gavina, sinó un xatrac.
Gavina o xatrac fins ara era un ocell lliure sota un fons nítid blau cel, un ocell estilitzat que donava la sensació de llibertat, i ara, el capullu de torn dels publicistes del PP ha decidit empresonar-lo dins un cercle viciós que com ells és com si estès dins d'una gàbia, i aquell blau cel ha passat a ser un blau electric. 

d'esquerra a dreta: l'imputat, el mentider grec, la bleda i el fantasma

I ni tan sols se n'han adonat, amb això de que es volen modernitzar, l'han ben espifiat, han empresonat el seu emblema que ni tan sols saben que és, si gavina o xatrac.


La suggerència de JR Mora, seria la més correcte, al cap i a la fi els fills de Fraga, no són més que navajeros de la política.