Fa 15 anys un turista nord-americà va comprar un sobre amb negatius als encants de Barceloma. Ara, des de Seattle, tracta de localitzar a l'autor. La historia i les fotos les podeu veure aqui, a Rússia Today, encara que ells indiquen com a font a elperiódico, però no recordo haver-ho llegit allí.

"El 2001 vaig comprar uns sobres plens de negatius en un mercat a Barcelona, ​​Espanya. Quan vaig tornar a EUA vaig descobrir que són fotos creades per un fotògraf molt talentós. Podeu ajudar-me a identificar la gent que apareix a les fotos i el nom del fotògraf? ".
Aquest és el missatge que ha llançat Tom Sponheim, un turista nord-americà, en una pàgina de Facebook amb la qual pretén trobar l'artista, de moment anònim, de totes aquestes fotografies.
Segons relata 'El Periódico', el sobre amb els negatius va ser comprat a l'antic mercat dels Encants per només tres euros i mig, un preu ridícul si es té en compte la qualitat de les fotografies. Ara, 15 anys després, Sponheim contempla des del sofà de casa seva, a Seattle, totes aquestes imatges.
No obstant això, tot i que podria haver-lo deixat en simple art anònim per impressionar als que visiten casa, va preferir investigar per retre homenatge a l'autor. Així, va crear la pàgina 'Les Fotos Perdudes de Barcelona', on tracta de recaptar informació i pistes que li puguin apropar al fotògraf.
Les imatges mostren escenes quotidianes de la Barcelona dels anys 50, que impressionen als experts pel bon domini de la tècnica i una clara professionalitat artística. De moment, Sponheim ha rebut algunes pistes, com el nom de les monges, el carrer en què van ser preses alguna de les imatges, però sobre l'autor de les mateixes, de moment, no ha sabut res de res.



Algú ha de saber qui n'és l'autor o autora d'aquestes fotografíes. Això seria feina per algun cronista de vell de la ciutat. He escrit, autor o autora, perquè possiblement aquestes fotografies varen ser fetes per una dona, hi ha molta sensibilitat en elles. Potser a can Saragatona o a can Cartisano podrien posar fil a l'agulla....