Però, aviam, ¿tant els costa dir: "Tranquils, Leo Messi es quedarà al Barça, seguirà al Barça, es jubilarà al Barça"?. Doncs sí, els costa. Els costa tant que, al final, continuen dient que hi estan treballant, que quan tinguin alguna notícia l'explicaran, que no és fàcil, que tot porta el seu temps… Però no tranquil·litzen l'afició (i el seu jugador franquícia) donant la idea que res ni ningú evitarà que Messi segueixi al club. L'aparició de Josep Maria Bartomeu, president del Barça, a TV-3, minuts abans que comencés el partit davant el Las Palmas, no va asserenar els seguidors, ni, probablement, Messi. És més, el president li va donar la raó a Òscar Grau, director general de l'entitat, que va exigir "sentit comú" a l'hora de renovar a Messi i l'hi va retirar a Pere Gratacòs per parlar del que no havia de parlar. Però, hi insisteixo, ni a l'hora de parlar d'un cas i l'altre, tots dos greus a l'enterbolir probablement les relacions amb el millor jugador del món i el seu entorn, va tancar el tema amb un: "Que es tranquil·litzi tothom: Messi seguirà al Barça i es jubilarà aquí" - EMILIO PÉREZ DE ROZAS - EL PERIODICO.CAT.
Semblaria tot correcte, un periodista d'esports opinant sobre el Barça, la renovació de Messi, Gratacós difuminat, etc, etc, i semblaria que el problema del Barça és la junta, el President, Oscar Grau i altri. I no! el problema del Barça és que els periodistes d'esports són el problema. L'entorn que deia crec que Menotti, i aquest entorn malaltís és el que intoxica i distorsiona el club. Aquest és un problema que a Madrid no existeix, allí els periodistes són mesells, estan domesticats, i lloen i no paren de lloar tot el que faci Florentino Castor, ho faci bé o malament, la crítica no hi és i si algú gosa fer-ho desapareix del mitjà (vegis Santiago Segurola).

Aquí, la prensa va per lliure, però clar, ja tenim un problema. Hi ha algun periodista d'esports amb sentit comú, capaç de fer alguna pregunta intel·ligent, una anal·lisi acurada? Molt pocs? i els de a peu de roda de premsa, a ran de gespa, o del passadís després dels partits amb el micro a la mà, són ja rústics a topicolandia, no m'estranya que Luís Enrique contesti amb exabrutpes i de mala manera moltes vegades, a banda que és bastant esquerp el senyor, és que davant les preguntes que fan els sapastres pseudoperiodistes és per això i més.

O sia, no hi ha cap problema en la renovació de Lionel Messi, llevat dels que hi busca la premsa groga esportiva, i sinó al temps, i si és que n'hi ha, la Junta i el President ho desconeixen, com Margaret Tatcher en ser increpada sobre els serveis secrets Britànics: Desconec si el Govern Britànic té serveis secrets, precisament per què són secrets, va contestar la dama de ferro. 
Ah! i suposant que supossessim, que ja és molt suposar que Messi decidís no renovar, tampoc passa res, sempre ens quedarà la dupla Aleix Vidal - Paco Alcácer.
.