SOBREVIURE AL FRED DE VERITAT


Una mostra de la superficialitat de la nostra societat la podreu trobar en aquesta noticia.... aquest fred si que ens hauria de preocupar i no el ventet siberià de chichinabo del que tan en parlem aquests dies. 
Cooperants i diverses organitzacions de les Nacions Unides fa setmanes que denuncien la situació en què malviuen els refugiats a les illes gregues de l'Egeu a causa de les baixes temperatures i un fred que ja ha causat víctimes mortals. Fa deu dies la Comissió Europea qualificava d'“insostenible” la situació i aquest dimecres el comissari d'Immigració, Dimitrios Avramopoulos, ho ha comprovat directament. “Hem de trobar solucions avui, ni demà ni la setmana que ve, avui”, ha advertit durant una visita a l'illa de Lesbos.
Ho diuen, en parlen, reclamen, però ningú fa res, ningú intenta solucionar-ho, mentre aquesta pobra gent continua sobrevisquent al fred en aquests camps de refugiats, ningú o si algú ho fa no ens n'assabentem, fer el bé no és noticia.
Comparteix:  

Comentaris

 1. MIra, hace 50 años no teníamos abrigos de licra ni de algodón de no se que no QQuechuas , ni mierdas , ni zorros polares , ni ostias en bandejas.
  Trabajabas en fábricas con ventanales abiertos y con guantes sin fundas en los dedos si habías de utilizar las manos.
  Hoy todo son aires acondicionados y placas alternativas de rayos independientes de no se qué.

  Si te querías calentar no había más cojones que una barrecha, no había otra. Y tirar pa-lante.

  En Navidad, cruzar a nado el puerto era una proeza y te tenías que poner grasa de caballo, de buey o de vaca en el cuerpo. Hoy puedes ir a pecho lobo. No hace frío.

  Por cierto, ¿sabes donde suda hoy el ser humano?, en el gimnasio. porque tan siquiera en el trabajo. Otra cosa de la que también se podría hablar.
  Un abrazo

  ResponElimina
 2. ...panellets i panallons que deia Serrat, jo recordo estar en una oficina treballant amb guants d'aquests de llana que nomès sortien els dits. Hem oblidat d'on venim molt de pressa, massa aviat. Per escalfar-se tambè hi havia el braser.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Y te acuerdas de esos calcetines que decían de lana ?? que pasaba el frío que te morías, con unos zapatos de suela donde se pegaba la helor en la planta de los pies..¡¡ y podías ir a quejarte al encargado de que en la fábrica hacía frio ¡¡¡
   ¿Y en el cole ?, hace 60 años ¡¡¡55 ...¡¡Una estufa al lado del maestro y a partir de la primera fila hasta la última no podías escribir porque estabas tiritando...
   Nada...nadaaaaaaa...frio el de antes.

   Elimina
 3. Jo tenia unes sabates amb la sola de crep, que es partía pel mig, i els pantalons llargs apedaçats, i recordo que abans d'anar a l'escola amb 10 anys a les set del matí anava amb la bicicleta i el remolc al Mercat a buscar la fruita i tot el que havia comprat abans el pare per la botiga de comestibles que tenien al carrer de Vilarrubies. Duia una jaqueta de cuir negre que era d'ell, pel fred. Però allò no era això dels migrants de Lesbos, allò era d'un temps d'un país en posguerra i tampoc es portaba malament. Quan ets jove tot es relativitza.

  salut

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada