ÚLTIMS ESCRITS:
latest

UN CONTE XINÈS


No hem passat d'un món bipolar a un altre multipolar com expliquen els think tanks neoliberals, estem davant d'un món apolar: no hi ha pols en la uniformitat global.  - un cuento chino - Miquel Roig

... Aquí, a poques passes, a Prato, un tradicional centre de fabricació i disseny de moda situat a la Toscana, s'ha convertit no només en centre d'importació de roba des de la Xina, sinó en un centre de producció xinès. Immigrants clandestins xinesos arriben constantment a Itàlia per treballar en els milers de tallers de la ciutat -regentats també per empresaris xinesos-, que permeten produir primeres marques Made in Italy amb salaris asiàtics. Segons la BBC, a Prato hi ha avui al voltant de vint mil persones d'origen xinès treballant per salaris molt per sota dels seus homòlegs italians. A tres dòlars l'hora, o uns dos-cents dòlars per la producció de vint vestits, els estàndards de qualitat dels articles, per descomptat, són mínims i estan lluny dels exigibles a un bon treball artesanal, tot i que l'etiqueta els identifiqui amb una marca i una denominació d'origen Premium.


« PREV
NEXT »

2 comentaris

 1. Y supongo que, de la misma manera que se sabe por las redes, lo saben las autoridades locales.
  Luego no es un problema ciudadano, es un problema político, que han de arreglar los políticos y solventar los políticos. Pero ya se sabe, hoy todo aboca a que hagamos un referemdun para que así sea el pueblo el que eliga lo que quiere y como lo quiere, así pagamos y a la vez eximimos de su trabajo a toda esta pléyade de satélites que solo chupetean de la teta del estado.
  Y eso vale también para los de aquí.
  Salut

  ResponElimina
 2. Deu ser que hi ha un ay untamiento bn untat per que els polítics no vegin res....

  ResponElimina