UN DIA QUALSEVOL


Un dia qualsevol a Espanya, saps que Rodrigo Rato, quan era ministre d'Economia i Hisenda defraudava gairebé 7 milions d'euros al fisc. Ho feia al mateix temps que "treballava" en el Govern, l'FMI, Caja Madrid, Bankia, Telefónica, el Santander, La Caixa o la patronal de les assegurances. Penses que, en un altre país, semblants llocs de treball els abastaria un cap brillant. Aquí no. Aquí ho feia un barrut que segueix en llibertat.

Per a qui mantingui encara intacta la capacitat d'indignar-se, i ja que sembla que cada vegada més gent està acostumada a les notícies del trinque i els és igual, és especialment sagnant que en les causes de Rato per ara només hi hagi arxius i prescripcions. Imaginem que l'autoritat competent es donarà pressa, ja que la policia antifrau assenyala que queden set anys per prescriure, en què les quotes defraudades s'acosten als cinc milions i mig d'euros.

Un dia qualsevol a Espanya, s'incorpora al Consell d'Estat un exministre que desplaçava a les tropes en ferralles volants. Allà arriba procedent de seguir portant-se els nostres calers com a ambaixador a Londres. Abans, com a titular de Defensa, on va mentir vilment a la nació i als familiars de 62 morts. Ara, li pagarem uns 6.000 euros al mes. ¿I quins consells pot donar? Fa vergonya que sigui membre del "suprem òrgan consultiu de l'Estat".

Un dia qualsevol a Espanya, veus que l'exsenador Granados, el del cas del "bolquet de putes", gaudia també d'una finca de gairebé 850.000 metres quadrats amb mansió, corral de prova, eugues, cavalls i piscina. Per als seus banys i els de les seves amigues. Presumpte obsequi d'aquests constructors als quals els pagàvem l'obra pública. Curiosament, el jutge que instrueix la causa està pendent de trasllat, després que el poder judicial, aquest òrgan amb prou feines polititzat, ja li llevés al jutge de reforç.

Un dia qualsevol a Espanya, assalten per segona vegada l'habitatge d'un fiscal Anticorrupció que investiga greus casos de presumptes corruptes a Múrcia. Succeeix sis mesos després que entressin a robar-li un ordinador amb documents clau de les seves investigacions. Entre d'altres, aquest fiscal investiga qui va presidir la comunitat durant gairebé 20 anys, fins que Rajoy li va buscar destí a Brussel·les. Allà és vicepresident del Parlament Europeu. Exportació de talent.

Un dia qualsevol a Espanya, hi ha notícies de policies que es espien per espiar un rei amb les seves estimades, d'un guàrdia civil que colpeja i amenaça amb acarnissament un activista antitaurí, cagant en el seu "puta mare" i en el seu "puta filla ", amb gran ímpetu, com si per fi hagués detingut un dels dolents.

Un dia qualsevol a Espanya l'església catòlica ha aconseguit evitar que els seus comptes siguin fiscalitzats. L'absència dels nacionalistes catalans (PdeCat) en la comissió mixta per a les relacions amb el Tribunal de Comptes ha permès, juntament amb el vot en contra del PP, que es rebutgés la proposta de PSOE i Units Podem, que sol·licitava que aquest òrgan fiscalitzador analitzi els ingressos que l'esglésies rep a partir de l'IRPF.

Un dia qualsevol a Espanya, penses que clar que hi ha polis bons, guàrdies bons, jutges bons i polítics bons. Però clama al cel que hi hagi un president que passa d'aquestes coses i una oposició que està en les seves batalletes. Caldrà fer com amb l'estafa de la llum i esperar que plogui. I a veure si cau un bon xàfec i es porta per davant tanta porqueria.

Jesús Cintora - ELDIARIO.ES
Comparteix:  

Comentaris

 1. Aquí te quiero ver.
  ¿Cómo cojones voy a votar a un partido, por muy catalanista que se ponga que apoya no fiscalizar las cuentas de la iglesia?
  No se cuantas iglesias hay en Barcelona, mucho menos en Catalunya, pero lo que se es que suman puñados de m2 sin pagar un duro por el ibi.
  Y quiero fiscalizar las cuentas de la Sagrada Familia, a 15´50 la barba y a 3.450.000 personas el 2015.
  Hagan sus apuestas, señores.
  Y quiero que se fiscalizen porque ahora entrar a las catedrales e iglesias vale un pasmo, 2 ´50 a la de Barcelona, en horario de no se que, como si para rezar con Dios tuviera que tener un horario especial.

  Estos de CiU , PedoCat que se dicen ahora, son lo más reaccionario del mundo.
  Aquí si se ve donde está la derechona.
  Salut don Mas y don Homs...mucha salut

  ResponElimina
 2. no siguis mal pensat, els del PDcat no hi debien ser perquè estàven en el judici del 9N.

  ResponElimina
 3. Els ha surtit la vocació "piapiles" al del partit abans nomenat Convergencia i Recaptació.

  Allargada es l´ombra de las sotanas.

  I de la resta, ¿ que podem esperar d´uns cossos policials i una justicia que semblan "Mortadelo i Filemon ?. I ara, ha aparegut un llapis USB amb dades apócrifas de Can Pujol .

  No m´extranya, pero el que m´enprenya es que no tenen cap pudor ni sentit del ridícul.

  Bon cap de setmana.

  ResponElimina
 4. Es que estàven fent dissabte i la dona de fer feines en un calaix va trobar el llaìs USB i va preguntar.. ¿I ezo? (la queli era andalusa) Hostia Romerales! un lapiz apócrifo USB que aperjudica al Puyol, hay que llevarlo a su señoria virgueria.

  ResponElimina
 5. Cagooooooooo ¡¡
  Sou pitxor que el Mortadelo i el Filemón...
  agggggggggggg
  dolentssssssssssssssssssssssssssssssss...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada