En les eleccions de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) no hi ha candidats ni programes, però el seu president, el cardenal arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez, va inaugurar aquest dilluns la 109º Assemblea Plenària «amb algunes consideracions» sobre el futur d'aquesta institució eclesial.
Entre diversos temes va demanar no perdre de vista alguns «criteris ètics», com la defensa de la dignitat humana. Per això, va rebutjar la maternitat subrogada, a l'assegurar que «no respecta la dignitat de les anomenades 'mares de lloguer' ni la del nen, quan aquest s'aconsegueix al marge de l'àmbit digne per a ser concebut, gestat al costat del cor de la mare, esperat i rebut com a persona ». Referent a això, va insistir que «no tot el que tècnicament es pot fer respecta la dignitat de les persones».

No deixa de ser curiós el rebuig del srs. Bisbes a la maternitat subrogada, potser ignoren que la primera de la qual es té constància és la de Maria a través de l'esperit Sant.

Tornant al món real i al segle XXI, confeso que desconeixia que a Espanya no es pot dur a terme la gestació subrogada, és per aixó que els qui volen tenir un fill d'aquesta manera han d'anar a l'estranger. Ahir va sortir a Rac1 a can Basté, un senyor que no sé qui és, li diuen Torito i per l'accent és obvi que és de ses illes. Ha comentat una cosa que continúo sense entendre: es veu que al programa 'que tiempo tan feliz' a Telecinco on hi col·laborava, amb motiu de l'imminent naixement del seu fill de gestació subrogada, va confesar a l'audiència que era homosexual; i aixó és el que no entenc, el Sr. Bigote Arrocet no ha fet públic que hom sàpiga que sigui heterosexual, ni ell, ni ningú que tingui aquesta opció sexual, i crec que el que s'en sol dir 'sortir de l'armari' és un error, no cal, cadascú és com és i orienta la seva sexualitat com pot o com la naturalesa li ha donat a entendre, i fins que no arribi un dia en que ningú tingui de comunicar públicament quina és la seva orientaciò sexual, no anirem bé i continuarà havent-hi homofòbia. La llosa del cristianisme és pesada, la moral cristiana, la hipócrita, rancia i farisaica moral cristiana, és un jou del que costa desempallegar-se.