EE.UU. VEN ARMAS A ARABIA SAUDÍ PER VALOR DE 150 MIL MILIONS DE DÒLARS -

Davant les contínues matances d'éssers humans perpetrades en els últims anys mitjançant atemptats a Àsia, Àfrica, Amèrica del Nord i Europa, cal començar a fer-se en públic algunes preguntes senzilles però fonamentals.
Saben les nostres societats, per exemple, que Els Germans Musulmans es van crear a instàncies de l'imperi britànic per assegurar el seu domini a Egipte i a Àsia occidental (això que ells van anomenar "Pròxim Orient")?
Dividien i s'enfrontaven d'aquesta manera els projectes sobiranistes, seculars i d'esquerres que s'havien alçat contra la seva dominació.
Algú ha informat a la nostra gent per ventura que Al-Qaida va ser creada a finals dels anys 70 per EUA per enderrocar el legítim govern afganès?
Aquest govern havia desenvolupat una política econòmica d'inclusió de les diferents capes populars, un ampli programa d'alfabetització i fins i tot una incipient reforma agrària, i havia aconseguit que milers de dones anessin a la Universitat i que exercissin funcions i càrrecs públics. Els talibans dels EUA van acabar amb tot això. La desolació de la situació social avui a l'Afganistan ens la mostren parcialment els nostres telenotícies. De l'infern que estan vivint les dones, només una petita part.
Saben les nostres societats que ISIS és també una creació de les principals dictadures d'Àsia Occidental, Aràbia Saudita i Qatar entre d'altres, grans aliades de "Occident", sota l'encàrrec o la delegació dels EUA i Gran Bretanya, i recolzada logísticament per Israel i Turquia?
Precisament en aquests moments aquestes dictadures feudals s'enganxen entre si pel control de la regió i en funció de si segueixen la vella política terrorista (com volen Gran Bretanya i Qatar), o si canviaran les coses en funció del que la nova casa Blanca decreti (Aràbia Saudita ha rebut milers de milions d'ajuda militar nord-americana a canvi que ara deixi de finançar a ISIS, perquè ja no és un peó desitjable per als grups de poder que van pujar Trump al poder).
És conscient la ciutadania espanyola del que significa que el rei d'Espanya hagués anat abans a l'Aràbia Saudita a vendre armes al país que està darrere de la major part del terrorisme internacional i que a més ha envaït Iemen, destruint els seus hospitals, les seves fonts d' alimentació i aigua potable, generant-hi una situació d'emergència per còlera i fam?
Saben les nostres indefenses societats que França, Gran Bretanya i EUA han donat suport militarment a ISIS i/o grups afins (als que coordina l'OTAN), com Al-Nusra, en la seva guerra contra el poble sirià, i que l'exèrcit espanyol molt probablement hagi facilitat assessorament militar a grups que mantenen vincles amb aquestes organitzacions terroristes i que aquell diu "oposició moderada"?
Saben les nostres bones gents que el govern espanyol (i en primera línia algun militar que avui va d'alternatiu) va col·laborar en el bombardeig de Líbia, i que el genocidi del seu poble no s'ha aturat des de llavors, i que els que manen avui al país són faccions de les grans organitzacions terroristes? Sucursals del feixisme modalitat asiàtica que van ser posades pels països europeus i el seu cap, EUA, amb la senyora Clinton com a capdavanter de la guerra (fins i tot Trump en la campanya electoral la va denominar "cap dels terroristes". Cap ximpleria).
Sap la nostra població que EUA ha bombardejat l'abril passat una base militar de l'únic país i l'únic poble que li està plantant cara al feixisme asiàtic (Isis, Al-Qaida, etc.) al seu territori, en els nombrosos camps de batalla oberts en ell? I que a més aquest bombardeig va ser recolzat sense immutar-se pels nostres governs?
Saben vostès que el govern espanyol envia militars a la frontera russa de Letònia, "per frenar l'expansionisme rus", assetjant el país que gràcies a la seva ajuda a Síria ha impedit que les banderes d'Isis onegin també a Damasc? ¿S'imaginen com ens sentiríem aquí si Rússia estigués concentrant tropes als Pirineus?
Llavors, no els sembla tot això molt estrany? Com es pot "lluitar contra el terrorisme" i alhora atacar als que el combaten directament?
Com es pot combatre i alhora finançar o donar suport als qui el financen? ¿Es defensa així a les nostres societats? ¿M'ho poden vostès explicar?
Saben que allà on hi ha recursos energètics o riqueses minerals, o posicions geoestratègiques, apareixen miraculosament franquícies o sucursals d'unes o altres d'aquestes organitzacions terroristes: Al-Qaida al Magrib Islàmic (Mali), Boko Haram (Nigèria), Exèrcit de Resistència del Senyor (República Centreafricana i Sudan del Sud), al-Shabab (Somàlia), al-Qaida a la Península Aràbiga (Iemen), Abu Sayyab (Filipines)...?
Sap la nostra desinformada població que (igual que l'actual desestabilització de Filipines), les invasions de l'Afganistan, l'Iraq, Síria i la perenne amenaça l'Iran, així com el cop feixista d'Ucraïna, intenten entre altres objectius torpedinar la "Nova Ruta la Seda "que vol traçar la Xina amb el suport de Rússia?
En lloc de construir xarxes comercials i productives, es tracta amb això de deixar territoris devastats. Com es va devastar Iugoslàvia. Com s'està intentant avui per tots els mitjans rebentar Veneçuela.
Saben les nostres societats que els milers i milers de refugiats que pugnen per arribar a Europa ho fan per escapar de l'horror que els nostres exèrcits i governs han creat en els seus països, el caos i la mort que hem portat a casa?
Sabem que la GUERRA, a més d'instrument geoestratègic i mig per l'apropiació dels últims recursos vitals, és una arma econòmica de primer ordre en aquests moments, per prolongar o preservar guanys, per estirar rendes sobre matèries, fonts o avantatges comparatius, per reconstruir després d'ella, per intentar desesperadament frenar en suma l'ensorrament econòmic destruint capacitat instal·lada, capital obsolet, etc.?
Saben les nostres societats que algú està movent molt fosques i perilloses fitxes en el tauler mundial de la mort, les conseqüències són fer-nos saltar pels aires, i que a més utilitza la nova modalitat de feixisme (del segle XXI) per generar pànic social i acceptació de quanta repressió, vigilància i control ens vingui a sobre?. Els carrers de cada vegada més països europeus estan ja militaritzats. "Estats d'excepció", "estats d'exclusió" i "estats de setge" ens acompanyen i acompanyaran cada vegada més al planeta.
Algú podria unir manera explicativa i donar resposta convincent a totes aquestes preguntes?
Estan interessades les nostres senyories i els nostres mitjans en saber, i en dir, una mica de la veritat?

Andrés Piqueras -
Universitat Jaume I