El politòleg Ramón Cotarelo ha posat en dubte en un tuit que el govern espanyol pugui realment aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya, si aquest ha fet realment una DUI (declaració unilateral d'independència). 

Ramón Cotarelo @ramoncotarelo -
Solo un inconveniente para recurrir al 155 o el 116: no se pueden aplicar en el extranjero.
8:52 - 11 oct. 2017
 108 108 respostes   3.720 3.720 retuits   5.376 A 5.376 els agrada

Cotarelo ha considerat una jugada mestra la decisió del president Carles Puigdemont de fer la declaració d'independència i després ajornar-ne els efectes per a un intent de negociació. El politòleg creu que el president hauria d'enviar com a resposta al requeriment del govern espanyol, la transcripció del seu discurs al Parlament.

Malgrat tenir raó Cotarelo, car si Puigdemont ha realment declarat la república, aspecte que hauria de validar el Parlament, Catalunya és ja un nou país i en teoria Rajoy i el seu Govern no poden intervenir. Però el Mariano no està per subtileses i caldria recordar al Sr. Cotarelo que aqui hi tenim 12.000 policies i guardies civils amb ganes de intervenir.

Tambè si fos com diu Cotarelo, Avui Trapero, Sánchez i Cuixart no caldria que anessin a Madrid a declarar davant la jutgessa del Pp, Carmen Lamela, que per cert podrien perfectament recusar amb el seu confós passat, recordeu que ja va ser apartada del cas Gürtel per afí al Pp.

Tot aixó com a teoria política està molt bé, pero convé recordar que la independencia no es va votar a la sessió Parlamentaria, és va signar després fora de la cambra, per tant no té valor jurídic. El més assenyat seria convocar d'urgència el Parlament, i aixecar la suspensió de la independencia, com demana la ANC  i també la CUPobviàment defugint argucies filibusteres de PSC, Pp, o C,s, si hem de marxar no cal perdre el temps en legalismes, i amb la independencia declarada a veure que fa Rajoy dilluns o dimarts.

Recordar nomès que tenim 15 mil mossos, a les ordres del Govern i un cop declarada la independencia, els 12 mil policies i guardies civils seràn considerades forces d'ocupació i per tant haurien de marxar de Catalunya i aqui si que ha d'intervenir de facto Europa.