La guerra de les Malvines, el 1982, va permetre a Margaret Thatcher superar la crisi de les vagues dels miners. Gràcies a l'excitació patriòtica que va recórrer el país com un llamp, va poder aixafar la revolta dels miners i llançar la primera gran marea privatitzadora d'una democràcia occidental. El 1999, l'atac de l'OTAN
contra Belgrad va permetre que més tard l'antiga Iugoslàvia fora pastura de ràpides privatitzacions, objectiu anterior a la pròpia guerra. L'economia no va ser en absolut l'única motivació que va desencadenar aquests conflictes, però en tots i cada un dels casos, un estat de xoc col·lectiu de primer ordre va ser el marc i l'avantsala per a la teràpia de xoc econòmica.
Els traumàtics episodis que «van preparar el terreny» no sempre han estat de caràcter obertament violent. en els anys vuitanta, a l'Amèrica Llatina i l'Àfrica, les crisis a causa dels deutes forçaven als països a «privatitzar-se o morir», com va dir un ex funcionari del FMI. Devorats per la hiperinflació, i massa endeutats com per negar-se a les exigències que venien de la mà dels préstecs estrangers, els governs acceptaven els «Tractaments de xoc» creient en la promesa que
els salvarien de majors desastres. A Àsia, la crisi financera de 1997 i 1998 -de conseqüències comparables a la Depressió de 1929- va abaixar els fums dels
denominats Tigres d'Àsia, obrint els seus mercats a la part que el New York Times va descriure com «la major liquidació per tancament del món ».
Molts d'aquests països eren democráctics, però les transformacions radicals que
van crear el «lliure mercat» no es van instaurar democràticament. Més aviat al contrari: tal com ho entenia Friedman, l'atmosfera de crisi a gran escala oferia els pretextos necessaris per desestimar els desitjos expressats pels votants i lliurar les regnes del país als «tecnòcrates» econòmics.
I a mi que aquesta terapia de xoc de la que parla Naomi Klein, no em digueu perquè ni em titlleu de malpensat, em remet a un tal M.Rajoy i la seva 'gestió del procés' i altres com 'l'ajuntament de Madrid'per tapar l'escandol de la Gürtel, que indiciariament ha confirmat la UDEF. Ai! no em feu cas, sóc molt mal pensat, però fixeu-vos que ni ahir ni avui els mitjans espanyols no en parlen del indiciari M.Rajoy com a perceptor de 300 mil euros de la cosa aquesta de la qual vostè em parla (la caixa B del PP) d'un tal Barcenas.
Ja fa dias que penso que amb aquet "sidral" en Rajoy surt reforçat, i tindrem gobern del PP per una bona temporada més.
ResponEliminaEfecte colateral. Els "indepes" han fet un pá com unas hostias. Engarxolats, i amb Mariano assegurat per vuit anys mes.
Saluuut.
Doncs si, hem de reconéixer que estimem al gran Marià (M.Rajoy)
Eliminahttps://blocfpr.blogspot.com.es/2017/10/llagrimes-perfumades-de-ratafia.html
Amb RODERICUS
ResponEliminaY dos:
Sigo en mís trece. Mariano Bárcenas podía haber hecho mucho más para que esto del corto placista de Puigdemont no pasara. Él, Mariano Barcenas, sabe mejor que nadie que el mejor Ejército es el económico. A los tres días siguientes del tingladillo de los de la Generalitat, firmó su gobierno (PP) un Decreto Ley para que las empresas pudieran marchar de sede FISCAL sin pasar por la JUNTA DE ACCIONISTAS (La Caixa), y a partir de ahí las 7 empresas del IBEX (excepto Banco Sabadell que no le hacía falta el decreto ley).
Mariano Bárcenas juega bien las cartas, porque tiene un as. El as se llama Omnium y ANC, que no son más que el SOMATEN actualizado. El que con su ruido ayuda a paralizar los trenes y las carreteras, en fin, lo que se deea hasta el 21D, porque se seguirán marchando empresas, pocas más, pero se llegará al 35% del PIB catalán, que es el punto de inflexión para que el resto peninsular no se contamiene por el trasiego.
Mariano Bárcenas es la banca, la que reparte ahora el juego, pero juega con las cartas marcadas. Eso lo sabemos todos, bueno, casi todos, los pijos de la CUP todavía no se han enterado.
Salut
Mariano Bárcenas, alies M.Rajoy ja de per vida.
ResponElimina