A tocar de casa, gairebè enfront, tinc el mercat Municipal de la Creu-Alta, no és tan gran com el Central però té unes mides adequades que el fan proper i acollidor. Vine al Mercat Reina! era una falca publicitaria dels mercats de Barcelona que protagonitzaba Nuria Feliu fa un temps.
Al pare li agradava anar-hi a esmorzar musclos, pels que es delia, i la Nuri hi compra tot el que seria carn, fruita i verduras. 
A mi m'agrada molt anar al Mercat encara que no hi compri res, nomès pel fet de donar un tomb i veure les parades ben arreglades i copsar l'ambient. 
I aquest ambient és que al Mercat nomès hi va la gent gran, i no ho dic pels avis que s'asseuen als bancs que hi ha a una de les entrades, aquests hi van a banda que no saben on darla, perquè a l'estiu s'hi està fresquet i a l'hivern calentet. 
Deia, que no ho dic nomès pels avis, la resta de gent que veus a plaça és gran, i no és per què a la gent jove no els abelleixi anar a comprar al Mercat, el que succeeix és que en primer lloc el mercat és més car que un Centre comercial o qualsevol botiga franquiciada, aquesta seria una de les causes, encara que hom diria que la principal és l'horari, de dilluns a dijous obren de 8 a 2 del matí, divendres de 7 a 20 i dissabte de 7 a 2, i clar, aquest horari, sobretot obrir a les 8 del matí i tenir tancat les tardes és incompatible amb els o les que treballen.
La percepció és que aquests mercats municipals com el de la Creu Alta, si no s'adapten als nous temps, en preus i horaris, acabaran desapareixent i serà una llàstima, sobretot pels avis que hi van a passar el matí...