ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

VINE AL MERCAT REINA!


A tocar de casa, gairebè enfront, tinc el mercat Municipal de la Creu-Alta, no és tan gran com el Central però té unes mides adequades que el fan proper i acollidor. Vine al Mercat Reina! era una falca publicitaria dels mercats de Barcelona que protagonitzaba Nuria Feliu fa un temps.
Al pare li agradava anar-hi a esmorzar musclos, pels que es delia, i la Nuri hi compra tot el que seria carn, fruita i verduras. 
A mi m'agrada molt anar al Mercat encara que no hi compri res, nomès pel fet de donar un tomb i veure les parades ben arreglades i copsar l'ambient. 
I aquest ambient és que al Mercat nomès hi va la gent gran, i no ho dic pels avis que s'asseuen als bancs que hi ha a una de les entrades, aquests hi van a banda que no saben on darla, perquè a l'estiu s'hi està fresquet i a l'hivern calentet. 
Deia, que no ho dic nomès pels avis, la resta de gent que veus a plaça és gran, i no és per què a la gent jove no els abelleixi anar a comprar al Mercat, el que succeeix és que en primer lloc el mercat és més car que un Centre comercial o qualsevol botiga franquiciada, aquesta seria una de les causes, encara que hom diria que la principal és l'horari, de dilluns a dijous obren de 8 a 2 del matí, divendres de 7 a 20 i dissabte de 7 a 2, i clar, aquest horari, sobretot obrir a les 8 del matí i tenir tancat les tardes és incompatible amb els o les que treballen.
La percepció és que aquests mercats municipals com el de la Creu Alta, si no s'adapten als nous temps, en preus i horaris, acabaran desapareixent i serà una llàstima, sobretot pels avis que hi van a passar el matí...




Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. El mercado en si es un concepto obsoleto.
    Fueron creados cuando no había neveras, ni mucho menos congeladores.
    Eran para la compra diaria y el concepto de supermercado del barrio no existía.
    Hoy , en una casa, los frigoríficos aguantan comida para tres meses, y casi todo se compra semi preparado, pues trabaja la pareja y los abuelos, los que antes hacían la comida para la familia, ya no viven con las parejas.

    Tampoco existia el concepto del pincho como comida de tente en pie.
    El mercado como tal tiene los días contados.
    Un abrazo

    ResponElimina
  2. Si fossin capaços de canviar els seus horaris, encara s'en podrien sortir.

    ResponElimina
  3. No, la llastima serém nosaltres, que NO podrem triar la qualitat del que consumim.

    Els "supers" de marca blanca, estan donant uns articles alimentaris de baixa cualitat amb l'excusa dels preus economics, que cuasi be son c com el pinso del bestiar, que engreixa peró no alimenta gaire.

    I presionen d'aquesta manera a la competencia, mercats i botigues independents

    Tot plegat, una altre perdua de llibertat per triar.

    Saluuuut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A plaça que s'en diu, per exemple les cebes són de Palau de Solità i Plegamans que ells mateixos les conreen, i altres productes, i és el tipus de botiguer en qui pots confiar, en el sentit que em va passar l'altre dia amb uns rovellons: són molt cars i insípids no tel's quedis em va dir la mestressa, no sé per què el meu home els ha portat ens els haurem de menjar nosaltres.

      salut

      Elimina
    2. Aixó es el que no trobarem, la confiança en el producte i en el venedor.

      La meva familia está ficada en el negocio de l´alimentació, i desde fa anys veiem la decadencia del sector, empenyada per las grans supercifies comercials, i per la deixadesa dels consumidors.

      I si ara afegim la crisi a toto aixó, tenim un panorama desolador.

      El mercat acabará sotmés a tres o cuatre marques que impossaran la seva llei a clients, i als proveïdors.

      Conclusió, acabarem menjant mer... a preus exorbitants.

      Cuidem els mercats, i las petitas botigues, son la nostra llibertat i la garantía d´un mínim de qualitat.

      Saluuuut

      Elimina
  4. fixa't que aquestes botigues franquicia totes tenen la mateixa fruita que no fa ni olor, tot ha passat per càmara.

    ResponElimina
  5. No se puede ir contra la realidad del mercado,pero si que puedes disfrutar de ciertos
    placeres.En mi caso he ganado mucha movilidad con mi bici eléctrica(que recomiendo),sobretodo para los jubilados,como nosotros.Dedico un tiempo en buscar productos,directos y otros de garantía.Cada día me voy por la zona de Esplugues,Cornellat...Compro cantidad para el consumo diario y me va bien para la salud y el deporte.Las naranjas,que saben a gloria,me las trae mi hija del bedel del
    instituto donde trabaja.Y siempre voy indagando.Es un placer comer y dedicarle su tiempo.

    ResponElimina
  6. Menos lobos caperucita, que con 72 voy con la bici a pinrelillo casi cada dia, aunque es cierto que una eléctrica en las cuestas iría muy bien. Por cierto que yendo por el rio hay en el camino muchos huertos de jubilados o parados a los que se les puede comprar de lo que haiga del momento, que esta és la gracia.
    Mi padre tenia un huerto y en un margen habia fresas silvestres que estaban de muerte.

    salut

    ResponElimina