Gravar els treballadors, sense abans informar-los que hi ha càmeres, és il·legal. Ho diu una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans, que condemna l’estat per no protegir la privacitat de 5 caixeres d’un supermercat català. Les van acomiadar fa 9 anys, perquè les càmeres les van captar robant o ajudant altres persones a robar productes de l’establiment. Cada mes, la botiga perdia entre 7.000 i 25.000 euros en existències. La condemna a Espanya per violació del dret a la vida privada ha tirat endavant amb el suport de 6 dels 7 jutges de la sala. A més, l’Estat haurà d’indemnitzar les 5 caixeres amb 4.000 euros per danys morals. En aquesta mesura, només hi han estat d’acord 4 dels magistrats. 
La decisió és si menys no, discutible, en una empresa on treballava fa anys, varen enxampar a una dependenta robant precisament amagant una càmera que la va delatar, i va ser acomiadada, perquè el fet real, és que tant aquesta dependenta com las 5 caixeres del supermercat, robaven a l'Empresa. 
Hi ha el cas d'una altra Empresa de confecció, on hi havia un problema amb les cámeres, sense voler passant amunt i avall, les noies els fotien trompada i les inutil·litzaven, fins al punt que l'empresa va desistir, però d'això fa molt de temps, de quan encara hi havia treballadores ben plantades i els sindicats en actiu fent alguna cosa.
Deia abans que la decisió és si menys no, discutible, si tenim en compte que els ciutadans, empleats tots de l'estat o d'alguna empresa, som impunement filmats i gravats per càmeres arreu, al carrer, als edificis, a les places, bancs, botigues, supermercats, i és considera correcte i normal.