ADÉU A LA TRALLA


Aquest matí he anat a Vic per feina, i aprofitant un buit, a veure en Ferran (Gulchenruz). L'hem fet petar una estoneta parlant - com no - de literatura, i avui era obligat fer-ho d'Oswaldo Lamborghini de qui en Ferran (que es deu deixar el sou en llibres) n'ha ja encarregat una novel·la. Ens hem vist a la Tralla on actualment hi treballa en Ferran, que per a ell, treballar en una llibreria és com posar-li un bar a un alcohòlic o la guineu a cuitar gallines. Hem parlat d'Oswaldo, Bolaño i Borges i de Maria Mercè Marçal de qui hi havia un DVD recitat per Núria Candela, de qui li he explicat al Ferràn que fou la primera persona que va llegir els meus poemes. Sovint penso que amb en Ferràn som dos aprenents de Detectius Salvatges a la recerca de la nostra Cesárea Tinajero particular.
En sortir mentre anava carreró amunt cap aquesta meravella de la plaça Major de Vic i mentre escoltava "doce cascabeles" que sortía d’una paradeta de verdures, pensava que el paradís deu ser quelcom similar a la Tralla, amb una finestra que doni al mar i música de fons de "son" cubà.

comentari recupera DEL 2010. m'acabo d'assabentar a través de Rac1, que la Tralla...., TANCA. Una llibreria que tanca és trist, molt trist. I més si és tan emblemàtica com la tralla.

1 Comentaris

Més recent Anterior