Sembla que el nostre futur és dona i es diu Elsa Artadi. El sobiranisme, la força política majoritària al Parlament, sembla optar a favor que els catalans tornem a tenir aviat un Govern propi. Ha passat diversos mesos entretingut en anades i vingudes sobre els seus candidats preferits a la presidència. Necessitava temps per despresuritzar després de l'aterratge forçós i catastròfic de Puigdemont. Se l'ha pres i finalment actua.
De Elsa Artadi ho desconeixem gairebé tot excepte la seva tenacitat. Per no saber, ignorem encara que efectuarà una ruptura respecte als seus i intentarà ser realment, discursos al marge, una presidenta de tots, els no independentistes inclosos. Hi ha una altra qüestió clau: ¿vol ser una presidenta de veritat o acceptarà el paper de secretària particular des de la distància de Puigdemont? Tindria molt poca gràcia que en aquest moment històric en què la dona comença a veure reconegut el seu dret a la igualtat aquí tinguéssim una lamentable reminiscència de la subordinació del passat en la mateixa presidència de la Generalitat, d'aquella que predestinava l'home a ser el metge i la dona a quedar-se a infermera.
No és Antonio Franco l'ùnic que menysté Elsa Artadi abans fins i tot de ser investida Presidenta de la Generalitat, sovintegen aquest tipus d'opinió, fins i tot d'una altra manera Rahola venia a dir l'altre dia que potser les condicions en que seria Presidenta de la Generalitat per primera vegada una dona, no serie les idònies.
I això que ni tan sols s'ha postulat oficialment a la Sra. Artadi com a candidata a Presidenta de la Generalitat de Catalunya, i mira que és una 'j.a.s.p' amb totes les de la llei. M'agradaria saber si el candidat  proposat fos un home seria menystingut igual, i compte que s'ha de veure que fa si arriba a Presidenta i com es comporta, però tractar-la de secretaria com fa Antonio Franco, em sembla una greu falta de respecte, i ho dic, perquè no hi ha presidents de pall, que un cop tens al poder, manes, que li ho diguin a l'Artur Mas que va nomenar Puigdemont.
Afegir que a la serie de Movistar+, Occupied que té algunes curioses simil·lituds amb el procés, acaba de Presidenta, o primera Ministra de Noruega una dona:Janne Heltberg Haarseth.