El 1969 Laurence J. Peter va publicar un llibre en el qual formulava: "En una organització, als empleats que fan bé la seva feina se'ls promociona a llocs de més responsabilitat, una vegada i una altra, fins que arriben al nivell on es mostren incompetents". Un cop en aquest grau ja no pugen més de categoria i perseveren per sempre en la seva incompetència. - el Principi de Peter

EN UNA JERARQUIA TOT EMPLEAT TENDEIX ASCENDER FINS EL SEU NIVELL D'INCOMPETÈNCIAUna nova ciència! Havent formulat el Principi, vaig descobrir que, havia fundat una nova ciència, la jerarquiología, l'estudi de les jerarquies . El terme "jerarquia" va ser emprat originàriament per a descriure el sistema de govern de l'Església per mitjà de sacerdots esglaonats en graus. El significat actual inclou a tota organització en la que els membres o empleats estan disposats per ordre de rang, grau o clase.La jerarquiología, no obstant ser una disciplina relativament recent, sembla tenir una gran aplicabilitat en els camps de l'administració pública i privada. ¡Això es refereix a vostè! El meu principi és la clau per a la comprensió de tots els sistemes jeràrquics i, per tant, per a la comprensió de tota l'estructura de la civilització.
Uns pocs excèntrics tracten de no veure's implicats en jerarquies Uns quants excèntrics tracten de no veure's inserits en jerarquies, però tots els que participen en el comerç, la indústria, el sindicalisme, la política, el Govern, les Forces Armades, la religió i l'educació es troben immersos en elles. Tots es troben regits pel Principi de Peter. Per descomptat, molts d'ells poden aconseguir un o dos ascensos, passant d'un nivell de competència a un altre nivell superior de competència. Però la competència en aquest nou posat les qualifica per un altre nou ascens. Per a cada individu, per a vostè, per a mi, l'ascens final ho és des d'un nivell de competència a un nivell de incompetencia. En conseqüència, donat un lapse suficient, i suposada l'existència d'un suficient nombre de graus en la jerarquia, tot empleat ascendeix a, i roman en, el seu nivell d'incompetència. 
El Corol·lari de Peter diu: Amb el temps, tot lloc de treball tendeix a ser ocupat per un empleat que és incompetent per exercir les seves obligacions.