Si llegiu aquesta informació de 'ABC' heu de saber que us estan engayant: Las empresas catalanas, las segundas de España que más armas exportan:Cataluña exportó entre 2014 y 2016 alrededor del 25% de todo el material calificado como "armas, municiones y sus partes y accesorios" que salió de España, según datos oficiales de la web de Aduanas en el portal de la Agencia Tributaria, aduanas.camaras.org, y se consagra como la segunda autonomía española que más armamento exporta después de País Vasco.
El diari ABC va publicar el 29/8/17 una informació on anunciava que Catalunya ha exportat en els tres últims anys 136.200.000 en armes, municions i accessoris, citant la font de la base de dades de la Cambra de Comerç i Duanes. Aquesta és una informació equívoca, perquè indueix a pensar que són armes fabricades a Catalunya i això no és cert, doncs Duanes només indica els llocs d'exportació, que en el cas català només pot ser a través dels ports de Barcelona i Tarragona.
Catalunya no es distingeix per tenir una important producció d'armaments, sinó al contrari, aquesta és minsa. I no perquè no ho hagi intentat, en 2004, a través de la creació d'un pol aeronàutic, que a més de producció civil també era militar i que més endavant va fracassar en el seu intent, com es va comprovar amb la pretensió que s'instal·lés a Catalunya una factoria d'EADS, avui Airbus, per fabricar helicòpters de combat que finalment es va instal·lar a Albacete.
O com en l'actualitat, quan l'empresa GTD, situada a la Zona Franca, al costat de la francesa Nexter (especialitzada en blindats) han creat Ibersystems, per competir davant d'altres indústries espanyoles per fer-se amb la fabricació del blindat 8x8 Piraña, que el Ministeri de Defensa pensa licitar aquest any 2017 per un import de 1.500 milions.
En l'actualitat, a Catalunya, només hi ha una empresa amb una producció militar important, INDRA, situada al 22@ del Poblenou, que subministra entre un 20 i un 25% de la seva producció a tecnologia electrònica dels grans projectes d'armes espanyoles, com la direcció de míssils terra, mar i aire, simuladors de vol d'avions i helicòpters de combat, i molts més en fragates i blindats. Aquesta empresa, amb 27.000 treballadors té factories en altres punts de la península i tampoc es pot assegurar què produeixen a Barcelona. La resta d'empreses catalanes amb alguna producció militar, sense menysprear-les, fabriquen components d'enginyeria i aeronàutica militar i la seva producció no acostuma a sobrepassar el 10% sobre el total en l'àmbit militar, sent la resta de caràcter civil.
Però el més important, no és el lloc d'on parteixen les armes cap a l'exportació, sinó qui concedeix els permisos i això és d'exclusiva competència del Govern de l'Estat. Espanya ha exportat a l'Aràbia Saudita en el període de 2007 a 2016, per valor de 1.409 milions ia països de l'Orient Mitjà com Emirats Àrabs Reunits, Egipte, Oman, l'Iraq, Bahrain, Jordània, Qatar, Israel, Kuwait i Turquia (que malgrat de ser un país europeu està plenament implicat en la guerra de Síria), en aquests deu anys per un import de 4.233 milions. Bona part d'aquests països estan implicats en la guerra de Síria donant suport a grups rebels, i l'Aràbia Saudita a més, bombardejant Iemen.
Llavors, les crítiques al Govern central en la manifestació de Barcelona per exportar armes a l'Orient Mitjà eren encertades. Com també ho va ser, un dels eslògans més repetits al llarg de manifestació "Les vostres guerres, els nostres morts" que injuriava tant les vendes d'armes als països implicats en guerres, com la implicació de l'Estat espanyol en les guerres a l'Afganistan, l'Iraq i Líbia.
Mentre que la informació apareguda a ABC, falsejava la realitat i estava destinada a pertorbar el procés del dret a decidir acusant els catalans que es manifestaven de doble moral, per censurar les exportacions d'armes espanyoles mentre Catalunya les produeix i exporta. - eldiario.es
I afegeixo: Potser si es fabriquessin armes a Catalunya, els submarins per exemple, igual flotaven i pujaven i baixaven i tot. I dic això de l'ABC, per què ja he escoltat a algún tertulià proper al Pp o a l'unionisme dient lo de que Catalunya exporta armes, bla, bla, bla, i els seus companys de tertulia no l'han desmentit, potser per què ni ho saben, o potser per que una de les condicions bàsiques per a ser tertulià és no saber de res i opinar de tot, i quan més s'interrompi a l'altre i s'alci la veu millor. I a banda hi ha el tertulià Gonzalo Bernardos, però aquest ja és una altra mena de especímen inclasificable, o Joan Boada que tal i tal.
I afegeixo: Potser si es fabriquessin armes a Catalunya, els submarins per exemple, igual flotaven i pujaven i baixaven i tot. I dic això de l'ABC, per què ja he escoltat a algún tertulià proper al Pp o a l'unionisme dient lo de que Catalunya exporta armes, bla, bla, bla, i els seus companys de tertulia no l'han desmentit, potser per què ni ho saben, o potser per que una de les condicions bàsiques per a ser tertulià és no saber de res i opinar de tot, i quan més s'interrompi a l'altre i s'alci la veu millor. I a banda hi ha el tertulià Gonzalo Bernardos, però aquest ja és una altra mena de especímen inclasificable, o Joan Boada que tal i tal.
¿De veritat el miras ? Baaa no te crec ¡¡
ResponEliminaTÉ NOTICIES sovint molt bones per Collonades. De fet, ahir a una tertulia a Rac1 un tertulià proper al Pp deia aixó de que Catalunya exportaba moltes armes i que no entenia per que criticaven al Rei per vendre'n a Arabia Saudi, i com em va extranyar he intentat esbrinar el quequicom de la cosa.
EliminaJa,ja...Ya ves existe también el periodismo "inválido " interesado,no se ha preocupado en moverse ,investigar si lo exportado coincide con fabricado.De pena,el periodismo está de capa caída.
ResponEliminaes información de ABC, el adalid de la informació veraz y objetiva.
Eliminajejejeje siii CAR RES...de "caspa caida" jajajajja
ResponEliminaSería el yellow submari jajaja
ResponEliminano el yellow submarí no, que és groc, i com se n'assabenti en Girauta ja la tenim liada.
Eliminai no pels Beatles o també va..
ResponEliminahttp://www.centredelas.org/es/base-de-datos/industria-militar/industria-militar-a-catalunya Esto es e hace 10 años, pero imagino que no habrá cambiado tanto
ResponEliminaNuestros principales clientes, los de todos, son EEUU, Italia y el Reino Unido y, sobre todo, que lo mismo dará que se fabriquen en Barcelona que en Orense, ¿van a dejarse de fabricar?.
Las armas se van a seguir fabricando, eso es seguro.
Lo del submarino ya esta resuelto, ahora hay que hacer el puerto más grande...
vamos por partes Daniel. Estas empresas em su mayoria son tecnológicas, no fabrican tanques, ni balas, ni ametralladoras ni misiles, etc. Y lo de ABC viene a cuento de que como los independentistas critican al Gobierno y al Rey por vender armas de guerra entre otros paises a Arabia Saudita, manipula la información para decirles que ellos también venden armas de guerra, lo cual si lees con atención el artículo de el diario.es verás que és una falsedad, si es que ABC con relación a Catalunya ha publicado alguna vez algo que sea cierto.
Eliminaen cuanto a lo del submarino, manda güevos lo que ha costado y costará ahora ampliar el puerto de Cartagena, ¿Y total, para que queremos estos submarinos?
Elimina¿Y qué pasa si las vende?, a estos efectos no pasa nada, porque, primero el atentado fue con una furgoneta y segundo porque esto es un comercio mundial y no se van a dejan de vender armas porque España que es un productor insignificante las deje de comercializar y me da igual que se fabriquen aquí o allí, que algunas veces nos la cogemos con papel de fumar.
ResponEliminaFrancesc las chapuzas con el armamento han pasado, pasan y pasarán y si hay algo que tengo claro, es que ni tanques, ni submarinos estarán en las guerras modernas. Quizás estén más los submarinos que los tanques, pero ambos están obsoletos.
Un saludo
los tanques no valen por que pesan demasiado y se cargan el asfalto de las carreteras.
EliminaInsisto, ABC publica la noticia falseada para contrarrestar las acusaciones de los independentistas al Gobierno y al Rey de vender armas entre otros a Arabia Saudita, y punto. Ya se que que se seguirán vendiendo armas, el negocio es el negocio y en esto España es puntera.
Un claro ejemplo de manipulación informativa que solo pueden dar por bueno quienes no conozcan la industria catalana, y los que vivan fuera de aquí.
ResponEliminaLa industria tecnológica puede tener un doble uso, civíl y militar. Los componentes electrónicos igual sirven para fabricar teléfonos móviles, o una guia infrarroja para misiles.
El fiasco del submarino de "plomo" tiene una explicación bastante sencilla y banal.
Navantia, empresa de construcciones navales antes conocida como Bazán, despidió en su dia a casi toda la plantilla técnica involucrada en el programa de construcción de submarinos al cerrarse la producción de la clase "Galerna" en Cartagena, con lo cuál, se perdió una experiencia valiosa en este campo.
Los nuevos ingenieros navales involucrados en la clase "S-80", han sido incapaces de hacer algo tan sencillo como hablar con los proveedores sobre las características reales de los materiales a emplear, y en verificar que estos se ajusten a lo proyectado. Y estoy hablando del peso de los aceros a emplear en la estructura y en el casco, aunque imagino que con los equipos también se les ha "ido la mano".
Ha habido que añadir diez metros, diez, de sección de eslora para darle flotabilidad positiva.
¡¡ Ah !!, por cierto, casi todos los equipos electrónicos interesantes los suministra Lockheed Martin dese Estados Unidos, Indra, por lo visto, solo suministra los fusibles.
Todo un lujo a nuestro alcance, cuando no necesitamos submarinos, y si mas unidades ligeras de superficie con un buen equipo de sonar y armamento anti-submarino.
Dan ganas de llorar.
cagati lorito, que diria en Pepe. Marca España.
Elimina