La informació la vaig publicar fa uns dies a Collonades, però a l'estiu aquest tipus de noticies solen passar desapercebudes, i a mi que em perdonin, però els xitxarel·los ens creixen com nans de jardí, l'ùn fent Ratafia a Brusel·les i l'altre atacant a la Gran nació espanyola, ui! i com s'ha enfadat el papizot badaloní amb un i altre, li agafarà alguna cosa o per culpa d'aquest parell, o del moré que està el muschacho que sembla un moro.
Carles Puigdemont s'ha animat a elaborar la seva pròpia ratafia. El licor amb el qual el president de la Generalitat, Quim Torra, va obsequiar al cap del Govern, Pedro Sánchez, en la seva visita a la Moncloa, i que l'independentisme exhibeix orgullós com a símbol de país té ja la seva versió batejada amb el nom de Waterloo.
Si Torra presumia que el seu avi ja elaborava ratafia i assenyalava que aquesta serveix per recordar "d'on es ve", l'expresident Puigdemont ha recuperat ara la recepta del seu avi pastisser, Francesc Puigdemont, del segle XIX, per posar-se mans a l'obra. En aquest cas, el licor porta un "ingredient singular", tal com explica La Confraria de la Ratafia al seu compte de Twitter: el cacau.
Entre els que l'acompanyaven hi havia l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí (ERC), que ha assenyalat que ha vist el expresident "fort i serè" per "fer realitat la república catalana".
Torra, que també va regalar una ampolla de ratafia a Puigdemont quan el va visitar a Alemanya, s'ha felicitat a la mateixa xarxa social per la iniciativa i ha apuntat que espera poder provar-la quan estigui a punt."

Jo crec que un i altre, de petits varen caure en un barril de Ratafia com Obelix, i encara els dura l'efecte.