Espanya va vendre l'any passat material de defensa per més de 361 milions d'euros als països que formen part de la coalició internacional liderada per l'Aràbia Saudita i que participa en la guerra del Iemen. Així consta en l'informe 'Estadístiques espanyoles d'exportació de material de defensa, d'altre material i de productes i tecnologies de doble ús' de l'any 2017, que anualment remet la Secretaria d'Estat de Comerç a les Corts Generals.
En total, Espanya va exportar 4.346,7 milions d'euros l'any passat en material de defensa i doble ús, un 7,3% més que el 2016 i la xifra més elevada dels últims anys.
Entre ells, Aràbia Saudita és el principal client de la indústria de defensa espanyola fora de l'OTAN i la Unió Europea. En concret, Espanya va exportar al país 270.200.000 d'euros entre els quals es troben un avió de transport, recanvis per a aeronaus, drones, plataformes porta morters, granades de morter, munició d'artilleria, equips de detecció i càmeres d'infrarojos.
Les vendes de material de defensa a l'Aràbia Saudita sempre estan embolicades en polèmica pel fet que aquest país lidera la coalició que des de 2015 va posar en marxa una ofensiva al Iemen en què ha estat acusat de violacions dels drets humans pels atacs contra població civil . Aquest dijous, més de 40 persones (la majoria nens d'una escola) van morir i diverses desenes més van resultar ferides com a conseqüència d'una sèrie d'atacs aeris perpetrats per la coalició saudita.
Tombes pels nens assassinats al Yemen.

Tant Units Podem a les Corts Generals com les ONG unides en la campanya 'Armes sota control' han demanat en reiterades ocasions que cessi la venda de material de defensa a l'Aràbia Saudita mentre segueixi implicat en la guerra del Iemen. No obstant això, el Govern subratlla en l'informe d'exportacions que totes les llicències relatives a munició van ser acompanyades de certificats d'últim destí amb "estrictes clàusules de no reexportació i ús fora del territori del país"... més a eldiario.es

El Govern espanyol ven mort, és un negoci el de la venda d'armes i tecnologia massa llaminer per deixar-ho, i em temo que el nou Govern seguirà com els anteriors, venent mort. Li diuen Ministeri de defensa, però hauria de dir-se Ministeri de la mort.