La mentida és la nova arma política, ni postveritat ni hòsties en vinagre. Segons el nou president del PP, la Transició va ser "un pacte entre tots dos bàndols" que incloïa respectar a Franco. No és cert. Cap democràcia, per molt imperfecta que sigui, inclou admetre i venerar un dictador
Pablo Casado i el seu equip han arribat trepitjant fort en aquest terreny. Segons el nou president del PP, la Transició va ser "un pacte entre tots dos bàndols" que incloïa respectar a Franco. No és cert. Cap democràcia, per molt imperfecta que sigui, inclou admetre i venerar un dictador. Ni al més franquista de llavors se li hagués ocorregut semblant disbarat. Hem anat cap enrere. I afegint més ignorància i frivolitat a la vella ideologia. PP i Ciutadans es senten còmodes amb un dictador en un sumptuos mausoleu mentre les víctimes de la guerra civil que va provocar continuen perdudes per les cunetes.
Hi ha més. Molt més. Resulta que la llei de l'avortament de 1985 "es va fer per consens" de PSOE i PP diuen ara els populars. Quan en realitat van votar en contra i la van recórrer al Constitucional. Els immigrants els veuen arribant per milions. El mateix que els seus socis en la legislatura. Com serà de catastrofista i fals el seu discurs, que ACNUR ha demanat a PP i Ciutadans una reunió per aportar dades reals i advertir-los del mal als Drets Humans que causa falsejar els fets en aquest tema.
Ajudats mediàticament des de la irrellevància, Vox s'emporta el premi al desori total a l'assegurar: "Espanya no va tenir colònies, va tenir províncies d'ultramar". Convertits els conqueridors, que així els anomena però, en una ONG. O que "L'imperi es aixecar per igual entre espanyols i indígenes" i altres disbarats de semblant estil.
Les fake news estan enverinant la informació, amb un èxit de consum creixent. Si abans els diaris portaven fe d'errates, pròpies i involuntàries, hem arribat ja al Cazabulos com fa eldiario.es sembrats per tot arreu.
L'acceptació de la mentida està causant un dany immens. Fa trontollar tots els principis. Equival a assentar els fonaments en fang. Les mentides són per als seguidors d'aquests polítics dogma de fe, veritat irrefutable. També per als aficionats a la faula i la xafarderia sense més. Per aquest motiu les escampen condicionant la seva vida i la de tots.
D'aquí també que combatin la informació real amb una virulència preocupant. És tradicional que quan la dreta pura i dura perd el poder s'instal·li la crispació. L'última vegada, el 2004, les xarxes socials no estaven tan esteses com ara. No estaven pràcticament. Facebook Espanya entra 2007 i Twitter en 2009. Ara, amb milions d'usuaris, poden arribar a ser un camp de batalla amb haters solitaris, exèrcits indiscriminats o degudament contractats per pressionar i dissuadir la informació.
No és de rebut aquest to. Sota cap circumstància. I potser cal advertir-ho perquè la febre no es passa per si mateixa. - Rosa Maria Artal - eldiario.es

El cas de pablo Casado és que el noi és irrecuperable, a banda d'usar al seu avi impunement, presentant-se com a net d'un represaliat pel franquisme, o sia, manipulant i mentint vaja, sobre ell, fixeu-vos en aquest tuit. No té desperdici.