ÚLTIMS ESCRITS:

ESPERANT ELS BÀRBARS


Pel proper 29 de setembre s'ha anunciat una manifestació espanyolista a la plaça de Sant Jaume. Ha estat convocada per Jusapol, una organització concebuda, teòricament, per donar suport a l'equiparació de les policies estatals amb les autonòmiques. No obstant, com es pot veure, també incita a l'acció política directa en un clima de crispació i enfrontament amb la intenció òbvia d'intensificar-los perquè, en aquella data, la plaça estarà ocupada pels independentistes en suport del govern del MHP Torra.
La manifestació es fa en suport i homenatge als agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que l'1-O es van dedicar a atonyinar salvatgement la població pacífica, amb un saldo de més de mil ferits que tothom ha pogut comprovar. És impossible imaginar un objectiu més colonial i provocador. Els mateixos que van cometre actes vandàlics aquell dia, i pels quals ja n'hi ha mitja dotzena imputats als tribunals, o bé els seus companys, volen humiliar una altra vegada les víctimes, imposant-los la seva presència indesitjada en homenatge als apallissadors o airmant que tenen un objectiu comú quan, el seu, va ser anihilar per la força bruta el dels altres sense aconseguir-ho, per cert.

La responsabilitat dels convocants i de les autoritats que no impedeixin aquesta agressió planificada a la convivència ciutadana serà enorme. Perquè no es tracta de l'exercici legítim del dret a manifestació d'uns ciutadans normals amb un punt de vista propi. Es tracta d'una manifestació convocada per una associació de funcionaris armats on es convida a assistir a altres funcionaris armats i sense que estigui clar ni garantit que no hi vagin de paisà però amb armes i amb la intenció de provocar aldarulls i violència, com ja s'ha demostrat prou en altres ocasions que fan. I sense que estigui clar que, al final, no hi hagi actes de vandalisme i agressions als ciutadans a Barcelona com, irremeiablement, passa en cloure les manifestacions de la dreta nacional espanyola.
Perquè se sumarà encantada a la convocatòria, amb els seus cúters, els seus pals i els seus vestits del Ku Klux Klan, els seus Vox, els seus SCC, els seus Democracia Nacional i altres organitzacions feixistes o parafeixistes. És, per tant, una convocatòria intimidatòria, per fer veure als catalans, un cop més a mastegots, com se'ls estima a l'Estat que els oprimeix.

En realitat, aquesta convocatòria és el segon acte del "¡A por ellos!". I deixa a l'aire el dubte de si el govern controla els aparells repressius de l'Estat. Ja està clar que als jutges no. Falta veure si controla les forces de seguretat o si, pel contrari, és una joguina a les seves mans. És cert que l'ordre públic a Catalunya és competència de la Generalitat però, tenint en compte que els qui venen a la provocació seran agents de tot l'Estat, cal preguntar-se què farà el Govern. Cal preguntar-se què faran aquells 600 "piolins" destacats a Catalunya pel ministre de l'Interior, Marlaska, de qui cal esperar intencions encara més agressives i contràries a les llibertats que el seu predecessor, l'inefable Zoido.
Si no es prohibeix aquesta provocació, pensada perquè esclati un conflicte pitjor a Barcelona que justifiqui una intervenció amb o sense 155. La Generalitat, és d'esperar, vigilarà l'ordre públic i evitarà la violència amb tots els mitjans al seu abast. És el seu deure. No es pot deixar la població pacífica de Barcelona a l'espera de què passarà quan arribin els bàrbars.
Al meticulós i eficaç compliment del deure de protecció de la tranquil·litat ciutadana de la Generalitat que, s'espera, prendrà mesures per impedir els excessos que els manifestants miraran de cometre, se sumarà la resposta d'una població mobilitzada i molt conscient de què es juga. És clar que cal que la visió general del conflicte Espanya/Catalunya es mantingui com apareix davant del món: la revolució catalana és essencialment democràtica i pacífica. La violència sempre ve de fora: la duen les forces de la repressió, d'uniforme o de paisà, i els seus ajudants i col·laboradors civils que són a tot arreu, també al govern, com ho demostra la presència de Borell, que seria estrany que no hi fes acte de presència.
És molt probable que, de manera complementària a l'acció pública defensiva de la Generalitat, s'hi sumi una actitud generalitzada d'indiferència de la població i aïllament dels violents. El que s'ha anomenat un "Tortosa". Serà difícil perquè, com demostra l'experiència, venen a atacar directament i caldrà acumular tones de paciència i resistir la indignació que desperten aquestes provocacions.

Cal esperar tranquil·lament els bàrbars i deixar-los passar enmig de la indiferència general.

Ramón Cotarelo 
elmon.cat

18 comentaris:

 1. Yo al señor Cotarello le diría que se tomase su pastilla, que le hace falta... Venga.. Don Ramón, tranquilidad... no se altere...que puede no ser bueno para su salud...
  ¿Tanto le molesta la libertad de expresión y manifestación? ¿Solo se puede manifestar sus amigos y los que son de su cuerda? ¿Cuantas manifestaciones de estos colectivos han terminado en violencia?, no se preocupe Ramón, ya se lo digo yo, NINGUNA...
  Pero bueno, que la realidad no le quite un buen titular...y siga usted echando gasolina...
  ¡¡¡¡Ay señor!!!! llévame pronto...

  Lo que no se es como en este país con tanto intelectual hacemos, decimos y oímos tantas tonterías, en fin...

  Un saludo...

  ResponElimina
  Respostes
  1. No te confundas, esta manifestación es una provocación que no debería tener lugar, no es libertad de expresión, repito, es una provocación innecesaria y con finalidades claramente políticas, andan como locos buscando violencia, incidentes y esta manifestación obscena és una muestra más.
   No te confundas con eso, y si no ya verás como se conduce la manifestación esta

   Elimina
 2. Ayer vi la manifestación independentista,cánticos a que la calle es nuestra(?) y vivas a Terra LLiure(organización terrorista,extinguida).Ordenada,cívica y custodiada por los mossos,que es su trabajo.
  Si la manifestación que indicas,es legal,no veo el problema y no entiendo el titulo de bárbaros.Hay mucha gente calentando la política,luego vas a ver y lo que ves es el civismo y la tranquilidad.

  ResponElimina
  Respostes
  1. no, esta manifestación es aquello que se suele decir 'pixar-se a la boca', una obscena humillación no ya hacia los independentistas sino a todos los ciudadanos de Catalunya. Insisto, és una provocación para generar violencia, porqué necesitan desesperadamente esta violencia para justificarse.
   Por cierto, llamar organización terrorista a Terra lliure suena a cachondeo, o és un oxímoron.

   Elimina
  2. Lo de los bárbaros lo entenderías leyendo a Joan Fuster, los reclamaba hace tiempo y ya los tiene aquí. Son bárbaros, conviene tenerlo en cuenta, bárbaros armados que cascan a la gente indiscriminadamente.

   Elimina
 3. Però això de que els hi donaran condecoracions per apallisar a la gent és cert? i per què els hi han de donar aquí? perque no van a recollir les medalles a la puta merda?

  Em desquicien, ho sento molt.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aixó és el que pretenen amb aquest acte, desquiciar-nos.

   Elimina
 4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Perdona Gemma, he esborrat el teu comentari per error. Si, els fa gracia que se n'hagin anat empreses, moltes menys de les que diuen i nomès la seu social, més moltes que son només patrimonials. I ometen que se n'han creat 9.000 de noves aquest any i que d'elles n'han vingut bastants de noves tecnologies que és el futur, o Amazon que està invertint a Barberá del Vallès en un super magatzem de 50.000 m2.

   Elimina
 5. I alguna que ha marxat hi ha tornat, cosa que ningú s'esperava, tots vam sentenciar que les que marxàven ja no tornarien. Tampoc em preocupa, unes marxen i altres vindràn, però si que em molesta que disfrutin amb això, ho trobo patètic i més quant ells també viuen aqui.

  ResponElimina
 6. Això de les medelletes ho va demanar CIUTADANS, només per demanar això ja els hauríen de retirar, on s'ha vist això? quina gentussa..

  ResponElimina
 7. Gentussa populista y demagógica a dojo, aixó és Ciutadans, però ja han tocat sostre i comença la devallada, i serà més ràpida del que ells mateixos es pensen.

  ResponElimina
 8. En la manifestación no pasara nada si no hay gente con ganas de bronca, como el otro dia que les impidieron el derecho manifestarse legalmente a unos ciudadanos, y los Mossos no cumplieron con su deber de proteger el derecho de manifestación reconocido internacionalmente, quizás porque esa manifestación no le gustaba al "poder autonómico" y utilizaron la Policía como apoyo a quienes quisieron y consiguieron que la manifestación con toda clase de permisos no se pudiese hacer.
  Ahora pongamos el ejemplo al revés, los independentistas hacen una manifestación y al final de la misma hay gente que les quiere impedir la conclusión de la misma, ¿hubiesen hecho lo mismo los Mossos?.
  Si no va nadie a decir tonterías, estos harán su manifestación, no se subirán a los coches de los Mossos, ni los destrozaran, ni tampoco rodearan para impedir por la fuerza que los funcionarios trabajen (como hacen otros) y se irán a casa, aunque eso le moleste a gente como Cotarelo...
  Los policías cumplen ordenes de los Juzgados y de las autoridades, por si tampoco lo sabia el Don Ramon, que con esas expresiones, "manifestació espanyolista" lo dice todo, como si los que no piensan como él no son "buenos catalanes", que se tome la pastilla, que tiene que tener la tensión muy alta y no genere incendios donde tan solo esta el libre DERECHO de MANIFESTACIÓN, recogido en todos los ordenamientos de todos los paises democraticos...Ya se que a determinados personajes solo les gusta que se manifiesten los suyos, pero en este país, se puede manifestar incluso gente que quiere romper el pais...y yo apoyo que puedan hacerlo, los unos y los otros, quizás eso me diferencia de gente como Cotarelo, aunque sea de Gamonal, tenga menos estudios y no sea un intelectual...
  Un saludo

  ResponElimina
  Respostes
  1. En la manifestación no pasara nada si no hay gente con ganas de bronca, como el otro dia que les impidieron el derecho manifestarse legalmente a unos ciudadanos, y los Mossos no cumplieron con su deber de proteger el derecho de manifestación reconocido internacionalmente, quizás porque esa manifestación no le gustaba al "poder autonómico" y utilizaron la Policía como apoyo a quienes quisieron y consiguieron que la manifestación con toda clase de permisos no se pudiese hacer.
   Esto era otra pura y simple provocación, protestaban contra el adoctrinamiento en la escuela, lo cual no sólo no es cierto sino que al contrario aqui aprenden catalán, castellano e inglés como mínimo, y hay que ser muy inconsciente y manipulador para hablar de adoctrinamiento, en una escuela totalmente abierta y plural, al contrario, lo que cuesta, y te lo digo por experiencia propia és que los niños hablen en catalán, han hecho del castellano su idioma de relación, supongo también por haber mucha inmigración de habla española, del país o de sudamerica.
   se que es dificil de entender desde fuera, pero te aseguro que es como te lo cuento, y cualquiera que viva aqui te lo puede certificar.

   Elimina
  2. Yo no he dicho que sea cierto o no, he dicho que tienen derecho a manifestarse, como lo tienen los que dicen que gente como yo es fascista.. equivocados, pero tienen sus derechos...
   Un saludo

   Elimina
  3. Que coño vas a ser tu fascista, por cierto que se emplea esta palabra en demasía, como tratar de nazis a mucha gente.
   Dicho esto, esta manifestación és una manifestación de odio, e insisto que solo pretende provocar, no tiene nada que ver con la libertad de expresión, sino con la libertad de provocación, no deja de ser curioso que solo ha habido incidentes en las manifestaciones de este tipo, aunque minoritarias con incidentes, mientras que las mayoritarias como la del 11-S última transcurren con toda normalidad.

   Elimina
 9. No entiendes de que va todo esto, insisto, no es una manifestación, es una provocación que busca la reacción violenta, es una manifestación españolista no te confundas tampoco con esto. Se que es dificil de entender si no se vive aqui.

  ResponElimina