Un emú es va passejar aquest dimecres a la tarda pels carrers del centre de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i va acabar morint després de ser perseguit per dues motos i dos cotxes de la Policia Local del municipi. L'animal s'hauria escapat d'una casa particular de la localitat, apunta la Cadena Ser. Segons han explicat fonts municipals aquest dijous a Europa Press, un particular va donar l'avís cap a les 17 hores a la zona de Valldoreix i al confirmar-se la presència de l'animal, la Policia va destinar dues motos i dos vehicles per a perseguir-lo.
La persecució va ser de 2,2 quilòmetres, arribant al centre de la ciutat, i en la confluència dels carrers Sant Francesc Xavier i Barcelona, ​​l'emú es va aturar i va caure desplomat a terra. Les mateixes fonts han garantit que no es va usar l'arma ni cap altra eina per frenar l'animal i que es va traslladar el cos a dependències veterinàries.
Ara la Policia Local està investigant el cas per trobar al propietari, que s'exposa a una sanció d'entre 400 i 2.000 euros per infringir l'ordenança municipal de tinença d'animals, així com el cost de la incineració del emú.

Pero sempre apareix, quan passen coses com aquesta l'agrupació local de idiotes gilipuá, en aquest cas, la PAS, passa que t'he vist i corre que t'empaito. La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) ha exigit aquest dijous (aquí tothom exigeix) en un comunicat la implantació de protocols per cas que involucrin animals i demana que es depurin responsabilitats, (o sia que empurin als municipals). Segons l'associació, la mort de l'emú va succeir després d'una estratègia de captura del tot inadequada. "La mort de l'emú es podria haver evitat si es tingués un protocol d'actuació", apunten. Segons la PAS, la persecució era "garantia de sofriment i mort de l'au i podia posar en risc la seguretat viària".
Ai PAS, on vas, i que poca feina que deveu tenir, de fet, de fer cas a la PAS, ai las!, caldria un protocol per invasió de zombis (si és que no ho son ja els de la Pas), un protocol per invasió de calçada d'Elefants, Elefantas i animals variats i variades, o extraterrícoles de fora. 
Francament, hi ha gent que s'avorreix, i ja se sap que qui poca feina té, el gat pentina. Per cert, hi ha un protocol de la Policia municipal per pentinar gats?