{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

L'ERROR...., D'ANA PASTOR


A vegades, les coses no són com semblen. El president del Govern, Pedro Sánchez, es va col·locar ahir al costat dels Reis després de saludar-los a l'inici de la recepció al Palau Reial com si volgués també rebre als convidats, un error de principiant van dir alguns; afany de protagonisme van aventurar altres. En realitat qui va provocar l'equívoc va ser Ana Pastor, presidenta del Congrés, qui havia, com se li havia dit, esperar uns minuts al costat dels Reis i la resta de representants dels tres poders de l'Estat que la seguien perquè es pogués captar una foto de tots ells junts. La idea era que el Rei aparegués, després de la reprovació del Parlament de Catalunya, recolzat pels poders executiu, el legislatiu i el judicial. És a dir, per l'Estat.
Els Reis, que ahir van escurçar la seva presència a la recepció per volar a Mallorca i compartir el 12 d'octubre amb els afectats per les riuades de dimarts passat, havien avançat uns minuts la seva arribada al saló del tron ​​del Palau Reial per d'aquesta manera poder estar el temps previst abans de viatjar a Palma. Quan Felip i Letizia estaven ja llestos i a l'espera que arribessin altres convidats que també havien estat presents en la desfilada, els serveis de protocol de la Zarzuela van demanar als representants dels tres poders de l'Estat (presidents del Govern, Congrés, Senat, Tribunal Constitucional i Consell General i Tribunal Suprem) que acompanyessin als Reis i així poder captar una foto de tots ells. Els Reis van estar uns deu minuts sols a la sala sense més testimonis que el batalló de fotògrafs i redactors que esperaven l'entrada dels convidats i, per fi, va entrar Pedro Sánchez i després d'ell la seva dona, Begoña Gómez. Després saludar els Reis es van col·locar al seu costat, tal com li havien indicat els serveis de protocol de la Zarzuela. La presidenta del Congrés va saludar els Reis i Sánchez però va seguir caminant en comptes d'esperar al costat d'ells com se li havia demanat. En veure el desgavell, un assistent del servei de protocol va indicar a Sánchez que deixés la seva posició i passés a l'altre saló, mentre el Rei semblava indicar a Lesmes que esperés per a la foto pactada. La imatge es va frustrar mentre es donava pas a la resta de convidats. El mateix president del Govern ho va explicar després en els habituals grupets de la recepció. "He fet el que m'han dit". Però per llavors l'espècie de què havia ficat la pota volent col·locar-se, amb la seva dona, a l'altura dels Reis ja havia inundat aquest espai tan ampli i tan poc profund conegut com xarxes socials. La Zarzuela va confirmar que, efectivament, s'havia pactat una foto dels Reis amb els representants dels tres poders de l'Estat i que el president Sánchez i la seva dona havien fet el que se'ls havia indicat.
De l'error protocol·lari de Sánchez no es va assabentar la resta dels 1.500 convidats que van passar després d'ell. Entre els convidats, arribats des de Catalunya, es trobaven Carlos Godó, José Crehueras i Columna Martí; Enric Lacalle i Chantal Muls; José Luis Bonet i Pilar Pastor, Pere Barri Soldevila i Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, i també un Juan Carlos Ortega tan descurat que fins Pablo Iglesias d'haver-hi estat, hagués resultat elegant. Molts dels presents buscaven a Isabel Preysler qui, acompanyada per Mario Vargas Llosa, va aparèixer a la sala del tron ​​pujada a unes sabates de talons impossibles amb les que va caminar sobre el marbre encerat amb passets curts i alt risc de caiguda. Ningú la va veure després, semblava haver-se evaporat, com va acabar evaporant-se la brama que corria en zona popular, que Sánchez s'havia cregut rei. Ho explica Mariángel Alcázar a la vanguardia.com

De fet, l'error de l'acte, l'únic i més greu error era el mateix acte, agreujat per la presència del fill del caçador d'elefants i la plebea, ocupes habituals del palau de la Zarzuela com a funcionaris que són del règim que paguem entre tots. Aquests dos i la seva prole si que són ocupes i no Pedro Sánchez, legítim ocupant de la Moncloa, mal que li pesi a la xusma vociferant que al matí durant la desfilada dels soldadets es va afartar d'insultar al President del Govern.

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. Queda bien la explicación,nada a creérselo.Lo sencillo que queda,lo siento me equivoqué.
    El que ha hecho la mili,sabe que por protocolo,cuando viene el "pájaro"(toque característico,
    "ya viene el pájaro,ya viene el pájaro..."),nunca te puedes poner a su misma altura,un paso más atrás siempre,del "pájaro",en este caso los reyes.Las cosas que le hacen decir al Rey,para solucionar problemas.

    ResponElimina
  2. El pájaro no tiene la culpa, ni Sánchez tampoco, Ana Pastor se confundió, más claro el agua, creo que lo explica bien clarito Mariàngel Alcázar. No les des más vueltas, además el error más grave és el acto en si y el pájaro, así como la pájara que tiene al lado.

    ResponElimina
  3. Ponerse al lado del rey
    está fuera de la ley.

    Y vino el del figurín
    con mucho porte y postín.

    y con apretón de manos
    al lado del rey quedaron

    llevo traje con corbata
    y no soy un separata.

    sacadme guapo y frondoso
    que ya veís que soy hermoso

    y colorín colorado
    vivo bien y colocado.

    ResponElimina
  4. Del rey hay que ponerse
    encima, por supuesto
    nunca al lado o por debajo
    que aunque el monarca es apuesto
    aunque le suene el badajo.
    o seguir la tradición
    del país de los gabachos
    de sacarlo a pasear
    y cortarle no los machos
    sino la parte capilar.

    ResponElimina