La campanya per a les eleccions andaluses és com a mínim sorprenent, el tema a tractar és Catalunya, present com a subjecte passiu negatiu en la majoria de intervencions, sobretot per part de Pp i C,s. És evident que la fallida declaració d'independència de fa un any està sent espremuda en aquests primers dies de mítings pels partits, per tal de treure'n rèdits electorals. Mai s'havia parlat tant de Catalunya, ni de la unitat d'Espanya, en una campanya per elegir els membres del Parlament andalús. Com tampoc mai s'havien vist tantes banderes espanyoles en els actes de les forces que es presenten al 2-D.
A més, els senyorets del Pp i C,s vomiten falsedats una rere l'altre, com aquest señor de C,S del que pocs en saben el seu cognom i no el reconeixerien per la cara (dura per cert), mentint en dir que Torra, el supremacista, havia dit que els andalusos tenien un gen menys que els catalans i altres tonteries com eL Pp relacionant els llaços grocs amb les estrelles pintades pels nazis als jueus, etc.
Si jo fos la Generalitat, posaria denúncia rere denúncia cada vegada que aquests impresentables mentissin i insultessin a la Generalitat, als seus representants, o a Catalunya. A Federico Jimenez los Santos li van començar a caure demandes per declaracions d'aquests tipus i es va inflar de pagar, ell o la COPE, fins que el van fer fora.
Si jo fos andalús, em molestaria que parlessin tant de Catalunya i no comentessin els temes que realment importen i interessen als andalusos. Andalusia té un 22,9% d'atur segons l'EPA, percentatge que arriba al 46% en el capítol dels menors de 25 anys, i estaria bé saber com pensen abordar les diferents opcions per mirar de solucionar aquests greu problema. Els andalusos necessiten saber quin futur els espera a ells més que als catalans i ja va sent hora que els hi expliquin, perquè la sensació que es treu d'aquesta campanya és que es tracta d'enfocar-la més de cara a unes properes eleccions espanyoles que a les actuals andaluses.

A tall d'inventari: 20 FRASES sobre Catalunya